Cum sa aplici fardul de pleoape?

Cum sa aplici fardul de pleoape?

Un machiaj bine realizat poate face ca oricine sa arate bine, dar, daca nu este bine aplicat iar culorile nu sunt bine alese, rezultatul poate fi un dezastru.

Daca vrei sa iti schimbi cu totul look-ul, sa arati minunat, trebuie sa tii cont de cateva aspecte:

- periile si pensulele de fard sunt o necesitate pentru machiajul ingrijit. Folosirea degetului pentru intinderea fardului e contraindicata caci, fardul nu va fi aplicat uniform.

- alegerea culorii este esentiala pentru reusita make-up-ului. Culoarea fardului trebuie sa puna in evidenta culoarea irisului si, deci, unora li se potriveste o anumita culoare, altora  nu.

Pentru inceput, se recomanda folosirea unor culori neutre: maro sau roz  (nuante deschise sau inchise).

Tipul de mascara potrivit depinde si el de culoarea pielii si a parului: pentru persoanele cu ten mai inchis sau cu parul negru se recomanda mascara inchis- negru iar pentru cele blonde este nimerita folosirea unui mascara maro deschis.

- tehnica  aplicarii este importanta pentru reusita make-up-ului.

Mai intai se aplica pudra neutra, baza, pe intreaga pleoapa dupa care se vor folosi cele 3 nuante din aceeasi paleta cromatica (mai deschis, mediu, inchis): nuanta deschisa se va folosi ca iluminator si se va aplica sub spranceana, de-a lungul ei sau la baza interna a ochilor (pentru a obtine un efect de marire a ochilor).

Dupa aplicarea nuantei deschise se continua cu cea medie, care se va plica pe pleoapa, fara a se depasi zona ochiului. Nuanta inchisa se va aplica  pe pliul pleoapei pentru a da un aer dramatic.

- amesteca culorile pana se unesc; machiajul nu trebuie sa arate cele 3 nuante ca asezate una langa alta.

- intoarce genele folosind o mascara potrivita. Nu se recomanda folosirea zilnica pentru ca mascara, prin incarcarea genelor, poate dauna acestora.

- foloseste un eyeliner in mod corect pentru a da forma bine conturata ochiului. Pentru o aplicare de succes, se recomanda sprijinirea coatelor pe masa si aplicarea eyeliner-ului de la interiorul pleoapei spre exterior.

Culorile mai inchise, de obicei, intensifica aerul dramatic al lookului.

Un machiaj reusit necesita antrenament, deci, daca ai in plan ceva special, se recomanda exersarea inainte a celui mai bun machiaj.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Fiecarui anotimp ii corespunde un anume tip de machiaj. Iata ce fel de machiaj se poarta in...
Iata cateva sfaturi despre cum se realizeaza un machiaj al ochilor pe baza de umbre reusit, fara...
Machiajul potrivit face minuni atunci cand vine vorba de imbunatatirea caracteristicilor tale naturale. Probabil ai observat, insa,...