Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Unii spun despre ciulamaua de ciuperci ca este mai gustoasa decat cea pregatita cu carne.
Unii spun despre ciulamaua de ciuperci ca este mai gustoasa decat cea pregatita cu carne.
Daca vrei sa testezi si tu aceasta reteta apreciata in bucataria romaneasca, vezi cum se prepara.
Ingrediente:
- 1 kg ciuperci,
- 2 linguri unt,
- 2 linguri faina,
- sare, piper.
Mod de preparare:
Se aleg ciuperci, de preferinta mici, in orice caz foarte proaspete, albe si cu carnea tare.
Se curata, se rup picioarele, iar ciupercile mari se taie in patru sau in mai multe bucati, dupa marmie.
Pe masura ce sunt curatite, se arunca intr-o cratita cu apa rece in care s-a pus putin otet si un praf de sare, pentru a nu se innegri inainte de a fi puse foc.
Indata ce sunt toate curatate, se pun in cratita sa se inabuse, cu unt si putina sare.
Se amesteca din cand in cand se fierb pana ce apa pe care au lasat-o este aproape scazuta.
Se prajeste usor faina in unt si se stinge cu o ceasca din zeama in care au fiert ciupercile.
Se lasa sa fiarba incet pana ce sosul este potrivit de gros.
Se amesteca cu ciupercile; se da sare si piper si se lasa sa dea impreuna cateva clocote.
Mod de servire:
Se serveste foarte fierbinte, cu mamaliga.
Pont: Pentru cei care tin post, untul poate fi inlocuit cu margarina.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.