Ciulama de cartofi

Ciulama de cartofi

Daca ciulamaua clasica se prepara din carne de pasare si/sau ciuperci cu sos alb, in arta culinara exista si o reteta de ciulama cu cartofi.

Ingrediente:

- un kg cartofi,
- o lingura untura,
- 2 linguri faina,
- o lingura branza rasa,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se curata cartofii, se taie feli rotunde mai grosute si se fierb in apa cu sare, fara sa se sfarame.

2

Separat se face un sos alb, dintr-o lingura de untura si faina, care se stinge cu apa in care au fiert cartofii.

3

Se adauga branza rasa. Se toarna sosul peste cartofii scursi de apa si se da cateva minute la cuptor.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Unii spun despre ciulamaua de ciuperci ca este mai gustoasa decat cea pregatita cu carne. Daca vrei...
Ciulamaua se poate prepara cu carne de pasare, dar si cu organe de vaca. Noi va sugeram...
Carnea de pui fiarta impreuna cu zarzavat de supa si asezonata cu sos alb constituie o mancare...