Ciulama

Lista articolelor despre ciulama pe AflaCum.ro

Articole despre ciulama

Citeste cele mai noi articole despre ciulama publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre ciulama, pe AflaCum.ro!

Unii spun despre ciulamaua de ciuperci ca este mai gustoasa decat cea pregatita cu carne.

Daca vrei sa testezi si tu aceasta reteta apreciata in bucataria romaneasca, vezi cum se prepara.

Ingrediente:

- 1 kg ciuperci,
- 2 linguri unt,
- 2 linguri faina,
- sare, piper.

Daca ciulamaua clasica se prepara din carne de pasare si/sau ciuperci cu sos alb, in arta culinara exista si o reteta de ciulama cu cartofi.

Ingrediente:

- un kg cartofi,
- o lingura untura,
- 2 linguri faina,
- o lingura branza rasa,
- sare.

Mod de preparare:

Ciulamaua se poate prepara cu carne de pasare, dar si cu organe de vaca. Noi va sugeram ciulamaua cu rinichi de vita.

Ingrediente:

- un rinichi de vaca sau 2 rinichi de vitel,
- 2 linguri unt,
- o lingura faina,
- 2 cesti zeama de carne,
- sare, piper.

Carnea de pui fiarta impreuna cu zarzavat de supa si asezonata cu sos alb constituie o mancare gustoasa care poate fi servita fierbinte cu mamaliga.

Important este ca faina sa nu faca cocoloase, iar daca sosul alb are consistenta de smantana mai groasa, reusita acestui preparat este garantata.

Ingrediente:

- 2 pui mijlocii,
- un litru apa,
- un morcov,
- o ceapa,
- un patrunjel,
- o lingura de unt,
- o lingura de faina,
- sare.

Mod de preparare:

Ciulamaua de vitel se obtine din zeama de carne, bucati de vitel si sos alb.

In apa de fierbere se adauga si zarzavat pentru a desavarsi gustul preparatului.

Ciulamaua se mai prepara si cu carne de pasare (pui, curcan, gaina) si se serveste cu mamaliga.

Mai putin populara comparativ cu ciulamaua de pasare sau de ciuperci, cei care prefera carnea de ovine, pot obtine acest preparat culinar si din carne de miel. Reteta de primavara gatita in preajma sarbatirolor pascale, ciulamaua de miel are la baza carne, zarzavat de supa si sos alb.

Ingrediente:

- un kg carne,
- un litru apa,
- un morcov,
- o ceapa,
- un patrunjel,
- o lingura de unt,
- o lingura de faina,
 - sare.

Mod de preparare:

Se taie carnea in bucatele potrivite.

Se pune la fiert cu un litru de apa rece si sare.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.