Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Pentru aceasta reteta traditionala se alege fasole uscata mai noua, care fierbe repede.
Pentru aceasta reteta traditionala se alege fasole uscata mai noua, care fierbe repede.
Ingrediente:
- 500 grame fasole uscata,
- 2 cepe,
- 2 linguri de ulei,
- sare, p capatana usturoi.
Mod de preparare:
Se alege fasole cu bobul mare.
Se tine, inainte de a fi pusa la fiert, doua ore in apa abia calduta.
Se scurge si se pune intr-o oala cu apa rece, care sa o acopere cu un strat de un deget.
Se pune oala pe foc mic, sa inceapa sa fiarba cu incetul.
Cum da in clocot, se trage la o parte, se scurge si se pune din nou la foc potrivit, cu apa fierbinte, in cantitate egala cu aceea varsata.
Daca fasolea este noua, nu trebuie tinuta in apa mai inainte.
Se trece fierbinte prin sita si se bate bine la foc pana creste.
Mod de servire:
Se serveste cu ceapa prajita in ulei sau cu mujdei de usturoi si cu mamaliguta.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.