Fasole

Lista articolelor despre fasole pe AflaCum.ro

Articole despre fasole

Citeste cele mai noi articole despre fasole publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre fasole, pe AflaCum.ro!

Fasolea, mai ales in varianta pastai, reprezinta una dintre cele mai sanatoasse leguminoase. Cele mai populare soiuri in gradinile de la noi sunt fasolea verde si cea galbena. Ambele sunt simplu de plantat si de ingrijit.

Cum sa cultivi fasole. Perioada optima de plantare. Atat fasolea galbena cat si cea verde se cultiva primavara cand temperaturile cresc destul de simtitor(finalul lunii aprilie sau incepututl lunii mai). Se simte excelent alaturi de varza, rosii, salata, sfecla rosie si ridichi. A se evita plantarea de fasole in preajma cepei sau usturoiului!

Cum sa cultivi fasole. Conditii de clima si sol:

Zacusca -un aperitiv foarte apreciat de romani, pe care gospodinele desavarsite il prepara in fiecare an, in perioada toamnei. Sunt mai multe tipuri de zacusca. Noi ne vom opri, astazi, asupra celei cu fasole, una dintre cele mai gustoase variante de zacusca.

Zacusca cu fasole poate fi preparata in 3 moduri. Complexitatea acestor retete este medie. Timpul de preparare - intre 2 si 5 ore, in functie de cantitatea pe care doresti sa o prepari.

Reteta 1. Ingrediente:

Gospodinele din Romania sunt artiste in prepararea fasolei. Iahnia si cea batuta sunt printre preferate. Pentru un gust de succes, modul in care gatesti fasolea este esential. Dar sa trecem la reteta zilei, una usor diferita de cele clasice. Vorbim despre fasolea scazuta cu muschi de porc.

Ingrediente:

- un castron de fasole boabe verzi;

Fasolea nefiarta suficient provoaca gaze in exces. Dar pana sa ajungi la fierbere, trebuie sa o inmoi cat si cum trebuie. Altfel, acidul fitic din fasole va inhiba absorbtia zincului, a fierului si a altor minerale.

Zincul, fierul si magneziul sunt absolut necesare pentru a preveni starile depresive, iar daca boabele de fasole sunt parte din dieta ta, exista o modalitate simpla de a creste absorbtia acestor minerale.

Ce trebuie sa faci:

Fasolea verde reprezinta o minunatie culinara in sezon si nu numai. Daca vrei sa te bucuri de gustul unic al pastailor si in timpul iernii, trebuie sa le congelezi. Astazi, te invatam cum sa faci acest lucru.

Ai nevoie de:

- fasole pastai(cantitatea o alegi).

Astazi, iti prezentam o salata foarte gustoasa si deloc costisitoare in aceasta perioada a anului: salata de fasole verde cu sos de patrunjel.

Ingrediente:

- 700g fasole verde

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Fasolea reprezinta unul dintre alimentele extrem de apreciate de catre romani. In mod traditional, savuram aceasta leguma...
Vitamina B este esentiala intr-o alimentatie sanatoasa, reprezentand un compus de 12 vitamine, cele mai comune fiind...
Lintea batuta se prepara similar cu fasolea uscata. Ingrediente: - 500 grame linte, - sare, - 2...
Aceasta mancare de legume este ideala in sezonul rece. Afla cum se prepara gasolea uscata cu legume...
O reteta preferata de romani este iahnia cu fasole. Iata cum se prepara: Ingrediente: - 500 grame...
Pentru aceasta reteta traditionala se alege fasole uscata mai noua, care fierbe repede. Ingrediente: - 500 grame...