Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
O alternativa la clasicii ardei umpluti cu orez sunt ardeii umpluti cu arpacas.
O alternativa la clasicii ardei umpluti cu orez sunt ardeii umpluti cu arpacas.
Ingrediente:
- 12 ardei,
- 2 cepe,
- un arpacas,
- 2 linguri ulei,
- o lingurita verdeata,
- sare, piper.
Pentru sos:
- miezul de la rosii,
- o ceapa,
- o lingura ulei,
- o lingurita faina,
- o lingurita zahar,
- sare.
Mod de preparare:
Se spala ardeii, se scoate capacul in jurul coditei.
Separat se prajeste in ulei ceapa taiata marunt, se adauga arpacasul, care se moaie in apa din ajuns, si cand incepe sa se ingalbeneasca, se stinge cu apa.
Se da la o parte, se adauga verdeata tocata, sare si piper.
Dupa ce s-au asezat in cratita, inainte de a turna sosul, se lasa sa se rumeneasca putin in ulei, intorcandu-i pe toate partile.
Se umple ardeii. Sosul se face dintr-o lingura de ulei in care s-a prajit o ceapa tocata, miezul scos din rosii, faina, zahar si sare. Se toarna sosul, se dau la cuptor.
Mod de servire:
Similar cu ardeii umpluti cu orez, ardeii umpluti cu arpacas se servesc reci.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.