Ardei umpluti cu varza si morcov. Ingrediente:
- 2 kilograme de ardei potrivit ca marime(sa incapa in borcane);
- 700 grame de varza;
- 300 grame de morcov;
- 100 grame de telina;
- 5 catei de usturoi;
- un ardei iute;
- o lingurita de sare;
Ardei umpluti cu varza si morcov. Ingrediente pentru marinada:
- un litru de apa;
- 150 grame de zahar;
- 150 mililitri de otet de 9 %;
- 100 grame de ulei vegetal de floarea-soarelui;
- 50 grame de sare;
- 2 frunze de dafin;
- 3/4 boabe de piper negru;
- 3/4 boabe de ienibahar.
Ardei umpluti cu varza si morcov. Mod de preparare:
- curata ardeii fara sa-i rupi. Elimina-le coditele, semintele si nervurii;
- blanseaza ardeii intr-o oala cu apa clocotita, timp de cateva minute;
- scoate ardeii din apa si lasa-i la racit;
- cat se racesc ardeii, pregateste umplutura. Da morcovul printr-o mandolina, taie varza fideluta si apoi taie marunt tulpinile de telina(sau foloseste radacina de telina data prin razatoare);
- taie marunt ardeiul iute si pe cel dulce;
- muta toate legumele intr-un vas incapator si amesteca-le cu sarea;
- lasa legumele la racit;
- umple ardeii cu amestecul de legume pe care abia l-ai preparat;
- asaza ardeii in borcane curate si uscate;
- pregateste marinada. Toarna apa intr-o oala, adauga frunzele de dafin, boabele de piper negru si de ienibahar, sarea si zaharul;
- pune oala pe foc si adu compozitia in punctul de fierbere;
- aduaga otetul si uleiul vegetal. Dupa ce a dat iar in clocot, da marinada de pe foc;
- umple borcanele de ardei cu marinada si pune-le capace, dar fara sa le inchizi ermetic;
- muta borcanele intr-o cratita tapetata cu un prosop de bucatarie;
- toarna apa in cratita pana la nivelul umerilor borcanelor;
- adu apa in punctul de fierbere si sterilizeaza borcanele un sfert de ora(daca sunt de 1 litru. Daca sunt mai mari, lasa-le in ca 10 minute);
- scoate borcanele din vas si pune-le capacele ermetic;
- intoarce borcanele cu fundul in sus si las-ale la racit sub un material calduros(patura, geaca etc);
- muta borcanele in locul pentru depozitare.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Ardei umpluti cu zarzavat pentru iarna