Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Ciupercile pot fi preparate fierte, la cuptor sau pe gratar in fel si chip.
Ciupercile pot fi preparate fierte, la cuptor sau pe gratar in fel si chip.
Daca vrei sa testezi o reteta delicioasa si hranitoare, noi iti propune, mancare de ciuperci cu sos de smantana.
Ingrediente:
- 1 kg ciuperci,
- 2 linguri unt,
- o ceasca smantana,
- o lingurita faina,
- sare,
- marar tocat.
Mod de preparare:
Se aleg ciuperci, de preferinta mici, in orice caz foarte proaspete, albe si cu carnea tare.
Se curata, se rup picioarele, iar ciupercile mari se taie in patru sau in mai multe bucati, dupa marime.
Pe masura ce sunt curatate, se arunca intr-o cratita cu apa rece in care s-a pus putin otet si un praf de sare, pentru a nu se innegri inainte de a fi puse foc.
Indata ce sunt toate curatite, se pun in cratita sa se inabuse, cu unt si putina sare.
Se amesteca din cand in cand se fierb pana ce apa pe care au lasat-o este aproape scazuta.
Cand sunt gata, se adauga smantana amestecata cu faina si se lasa la foc mic pana incep din nou sa fiarba. Inainte de a servi, se adauga putin marar verde tocat.
In loc de a se amesteca cu smantana, faina poate fi prajita usor in unt si stinsa, adaugandu-se apoi smantana.
Mod de servire:
Totul se toarna peste ciuperci si se lasa sa dea cateva clocote.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.