Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Ficatul pentru prajit nu trebuie spalat inainte, cel mult se poate tine un sfert de ora in lapte (ca sa iasa mai fraged) si apoi uscat bine intr-o carpa curata.
Ficatul pentru prajit nu trebuie spalat inainte, cel mult se poate tine un sfert de ora in lapte (ca sa iasa mai fraged) si apoi uscat bine intr-o carpa curata.
Ingrediente:
- 750 g ficat,
- 200 g ciuperci,
- o ceapa,
- 2 linguri de unt,
- ½ pahar de vin alb,
- o ceasca cu zeama de carne,
- o lingura de bulion,
- sare, piper,
- unt proaspat (cat o nuca),
- o lingura de faina,
- o lingurita frunza de patrunjel tocat.
Mod de preparare:
Se taie in felii cat mai egale ca grosime, pentru ca sa fie patrunse egal de caldura.
Bucatile de ficat se presara cu putin piper, se dau prin faina si se prajesc in unt sau in untura fierbinte.
Se tin 10 minute, se intorc cu o furculita fara sa fie impunse, pentru ca sa nu iasa mustul.
Se infierbanta intr-o cratita o jumatate lingura de unt. Se pune o ceapa data prin razatoare si ciupercile taiate marunt.
Cand incepe sa se rumeneasca se adauga vinul si dupa ce a fiert putin se toarna o ceasca de zeama de carne, amestecata cu o lingura de bulion de rosii, sare si piper. Se lasa sa fiarba 10 minute.
Ficatul nu este bun prea fript; cu cat se tine mai mult la foc, cu atat pierde din gust si din fragezime. Cand este aproape gata, se sareaza.
Aproape de masa se adauga putin patrunjel tocat si unt proaspat cat o nuca, frecat cu un varf de lingura de faina. Nu trebuie sa mai fiarba.
Se mentine la cald pe aragaz sau intr-un vas cu apa fierbinte.
Mod de servire:
Se asaza pe farfurie fierbinte si se toarna sosul deasupra.
Pont: Pentru a fi mai gustos, ficatul se prajeste cu un sfert de ora inainte de a fi servit.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.