Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Chiar daca rasolul de vita este mai tare ca si consistenta, el poate fi consumat fiert si servit alaturi de zarzavatul de supa, cu smantana sau cu sos de ciuperci.
Chiar daca rasolul de vita este mai tare ca si consistenta, el poate fi consumat fiert si servit alaturi de zarzavatul de supa, cu smantana sau cu sos de ciuperci.
Ingrediente:
- 1,250 kg carne,
- zarzavat de supa,
- 4 l apa,
- sare,
- 250 g ciuperci,
- 700 g arpagic,
- ½ lingura de faina,
- o lingura de unt,
- o ceasca de vin alb,
- 3 linguri de smanatana,
- sare.
Mod de preparare:
Se fierbe rasolul, se taie felii si se asaza intr-o farfurie rezistenta la foc.
Se stropeste cu trei linguri de vin si cu tot atata zeama de carne.
Se acopera si se tine pe marinea masinii, pentru ca sa se incalzeasca cu incetul.
Intr-o cratita cu putin unt se inabusa ciupercile curatie si taiate marunt, impreuna cu cateva fire de arpagic.
Cand incep sa se inmoaie, se adauga un varf de lingura de faina si se amesteca pana ce se rumenesc.
Ciupercile se sting cu o ceasca de vin alb si una de zeama de carne si se lasa sa traga 2-3 clocote. Sosul trebuie sa fie potrivit de gros.
Se potriveste de sare, se da la cuptor cateva minute pana se infierbanta.
Se adauga inainte de servire smantana si se serveste cu patrunjel tocat marunt.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.