Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Conopida gratinata se prepara la cuptor cu sos alb.
Conopida gratinata se prepara la cuptor cu sos alb.
Ingrediente:
- o conopida mare sau 2 mijlocii,
- 1/2 lingura de faina,
- 2 linguri de unt,
- o ceasca lapte,
- 2 linguri de smantana,
- 2 linguri de branza rasa,
- o lingurita de pesmet,
- sare.
Mod de preparare:
Se desface o conopida, mare, frumoasa, se rup buchetele, se taie la fiecare codita si frunzele mici, verzi, dimprejur.
Se spala, se fierbe in apa clocotita cu sare si se scurge bine. Se asaza intr-o forma unsa cu unt.
Cat fierbe conopida, se face un sos alb din 1/2 lingura de unt si 1/2 lingura faina. Se stinge cu o ceasca de lapte sau cu apa in care a fiert conopida.
Se tine putin sa fiarba, dar sa nu se ingroase, sa ramina ca o smantana.
Daca este necesar, se mai adauga lapte. Cand este gata, se amesteca cu smantana si cu branza rasa si se toarna peste conopida, incet, ca sa patrunda printre buchete.
Se presara cu branza amestecata cu pesmet, se stropeste cu unt.
Se da la cuptor iute, sa se gratineze.
Mod de servire:
Conopida pregatita la cuptor se serveste calda, imediat dupa ce s-a rumenit.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.