Reteta: Dovlecei umpluti cu legume si franzela

Reteta:  Dovlecei umpluti cu legume si franzela

O alternativa la mancarea de dovlecei umpluti cu orez sau cu carne este umplutura de legume si franzela. Iata din ce se obtine:

Ingrediente:

- 6 dovlecei mijlocii,
- o felie de franzela,
- 2 cepe,
- o lingura de faina,
-  un ou,
- o lingura de bulion sau 4 rosii,
-  verdeata tocata,
- sare, piper,
- 2 linguri de untura sau ulei.

Mod de preparare:

1

Se aleg dovlecei proaspeti de marime mijlocie. Se rad, se taie in doua si se scobesc.

2

Miezul scos se toaca impreuna cu o felie de paine inmuiata si stoarsa si o ceapa prajita.

3

Se pune un ou, sare, piper, faina si verdeata tocata.

4

Cu aceasta compozitie se umplu dovleceii, care se asaza intr-o cratita cu putina untura. Se rumenesc pe o parte si pe alta.

5

Separat se face un sos de rosii: se prajeste ceapa tocata cu putina untura, se pune un varf de lingura de faina, se stinge cu apa, se adauga bulion si se tine sa dea cateva clocote.

6

Se toana in cratita peste dovlecei si se da la cuptor o jumatate de ora, pana sunt dovleceii fragezi.

Alternativa: Aceeasi mancare se poate pregati inlocuind untura cu ulei si oul cu o lingura de faina.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O reteta aperitiv gustoasa si consistenta are la baza dovleceii cu branza si smantana Ingrediente: - 6...
Dovleceii se consuma in special vara cand sunt proaspeti in diferite combinatii. Iata cum se prepara dovleceii...
Dovleceii umpluti cu carne se prepara in acelasi mod ca si ardeii umpluti. Ingrediente: - 6 dovlecei...