Afla cum se prepara dovleceii umpluti cu carne

Afla cum se prepara dovleceii umpluti cu carne

Dovleceii umpluti cu carne se prepara in acelasi mod ca si ardeii umpluti.

Ingrediente:

- 6 dovlecei mijlocii,
- 500 g carne macra,
- o felie de paine,
- o ceapa mica,
- 2 linguri de orez,
- o lingurita de marar tocat,
- sare.

Pentru sos: 2 linguri de untura, 1 ceapa mica, 1 lingurita de faina, 4 rosii, sare.

Mod de preparare:

1

Se da carnea si o felie de paine muiata si stoarsa bine prin masina de tocat.

2

Cand carnea este slaba, se adauga si o lingura de jumari ramase de la topitul unturii.

3

Separat, se prajesc in putina untura ceapa taiata marunt si orezul ales si spalat.

4

Se sting cu putina apa si se amesteca cu carnea.

5

Se aleg dovlecei cat mai egali ca marime, se rad de coaja, se taie in doua si se scobesc de miez.

6

Se umplu cu tocatura. Se prajesc apoi pe toate partile in untura. Daca ramane tocatura, se fac mici perisoare, se prajesc in untura si se asaza in cratita, impreuna cu dovleceii.

7

Se face un sos cu o ceapa taiata si ingalbenita in untura, putina faina si apa.

8

Se pun rosiile taiate bucati.

9

Se dau la cuptor sa fiarba inabusit.

Cand sunt gata, se adauga smantana sau se serveste separat in sosiera.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O reteta aperitiv gustoasa si consistenta are la baza dovleceii cu branza si smantana Ingrediente: - 6...
Dovleceii se consuma in special vara cand sunt proaspeti in diferite combinatii. Iata cum se prepara dovleceii...
O alternativa la mancarea de dovlecei umpluti cu orez sau cu carne este umplutura de legume si...