Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Dovleceii umpluti cu carne se prepara in acelasi mod ca si ardeii umpluti.
Dovleceii umpluti cu carne se prepara in acelasi mod ca si ardeii umpluti.
Ingrediente:
- 6 dovlecei mijlocii,
- 500 g carne macra,
- o felie de paine,
- o ceapa mica,
- 2 linguri de orez,
- o lingurita de marar tocat,
- sare.
Pentru sos: 2 linguri de untura, 1 ceapa mica, 1 lingurita de faina, 4 rosii, sare.
Mod de preparare:
Se da carnea si o felie de paine muiata si stoarsa bine prin masina de tocat.
Cand carnea este slaba, se adauga si o lingura de jumari ramase de la topitul unturii.
Separat, se prajesc in putina untura ceapa taiata marunt si orezul ales si spalat.
Se sting cu putina apa si se amesteca cu carnea.
Se aleg dovlecei cat mai egali ca marime, se rad de coaja, se taie in doua si se scobesc de miez.
Se umplu cu tocatura. Se prajesc apoi pe toate partile in untura. Daca ramane tocatura, se fac mici perisoare, se prajesc in untura si se asaza in cratita, impreuna cu dovleceii.
Se face un sos cu o ceapa taiata si ingalbenita in untura, putina faina si apa.
Se pun rosiile taiate bucati.
Se dau la cuptor sa fiarba inabusit.
Cand sunt gata, se adauga smantana sau se serveste separat in sosiera.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.