Reteta: Mancare de morcovi cu galbenus de ou

Reteta: Mancare de morcovi cu galbenus de ou

O mancare usoasa, cu gust dulceag este aceasta reteta cu multi morcovi, ceapa si galbenus de ou.

Ingrediente:

- o kg morcovi,
 -3 cepe,
- 2 linguri de unt sau untura,
- o lingurita de zahar,
- o lingurita de faina,
- 2 cesti zeama de carne sau apa,
- un galbenus,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se rad morcovii, se taie felii si se pun sa fiarba cu apa rece, circa 10 minute.

2

Se scurg. Se taie cepele felii foarte subtiri si se pun intr-o cratita cu unt si cu morcovii fierti si scursi. Se adauga sare si o lingurita de zahar.

3

Se tin o jumatate de ora pe foc mic, miscand cratita din cand in cand, ca sa nu se prinda ceapa si morcovii pe fund.

4

Se presara faina si se toarna zeama de carne sau apa. Se lasa sa mai fiarba 20 de minute.

5

Inainte de a servi, se amesteca separat un galbenus cu putin sos din mancare si se toarna apoi totul deasupra.

Mod de servire:

Se serveste fierbinte, cu friganele.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Din pacate, din ce in ce mai multi oameni sunt diagnosticati cu cancer, pe zi ce trece. ...
Desi modul ideal de a va hidrata in mod corespunzator este prin consumul de apa, puteti alege...
Pentru aceasta reteta este necesar sa folosim morcovi tineri numiti si carote. Ingrediente: - 1 kg morcovi...