Cum sa prepari morcovii - reteta coreeana. Ingrediente:
- un kilogram de morcovi( cantareste-i dupa ce-i cureti;
- o lingurita cu varf de sare;
- o lingurita cu varf de zahar;
- o lingurita de mix de piper macinat;
- o jumatate de lingurita de boia de ardei iute;
- o jumatate de lingurita de curcuma macinata;
- o jumatate de lingurita de boabe de mustar;
- o lingurita cu varf de maghiran;
- o lingurita cu varf de coriandru macinat;
- 3 catei de usturoi;
- 100 mililitri de ulei rafinat de floarea-soarelui;
- 50 mililitri de otet de mere 6%.
Cum sa prepari morcovii - reteta coreeana. Mod de preparare:
- spala morcovii si pune-i la hidratat in apa rece pentru o ora, o ra si jumatate;
- curata morcovii si da-i prin razatoarea care transforma produsele in fasii lungi si subtiri.
- pune sarea peste morcovul ras;
- framanta morcovul bine cu palmele, astfel incat sa elibereze mult suc;
- fa o adancitura in mijlocul morcovilor framantati;
- adauga usturoiul dat prin presa in adancitura, dupa care presara zaharul.
- toarna uleiul intr-o tigaie si lasa-l la incins;
- opreste focul si adauga mirodeniile in uleiul fierbinte;
- amesteca bine. Condimentele isi vor elimina aromele;
- toarna uleiul condimentat in adancitura din mijlocul morcovilor (peste zahar si usturoi);
- lasa uleiul sa patrunda usturoiul timp de 5 minute, fara sa amestec;
- adauga otetul de mere;
- amesteca bine de tot, pentru a raspandi uniform uleiul, condimentele si otetul prin morcovii rasi;
- muta morcovii intr-un vas cu capac;
- toarna marinada ramasa in bol peste morcovi;
- pune capacul recipientului;
- baga vasul cu morecovi la rece in frigider pentru 3 ore sau peste noapte(cu cat se marineaza mai mult, cu atat sunt mai gustosi).
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci piure cu morcov, praz si patrunjel