Cum sa prepari morcovii - reteta coreeana

Cum sa prepari morcovii - reteta coreeana

Esti innebunit/a dupa consumul de morcovi? Vrei sa faci o pauza de la consumul de carne sau chiar esti vegetarian/a? Daca da, atunci aceasta reteta aparte este pentru tine. Vorbim despre prepararea morcovilor in stil coreean!

Cum sa prepari morcovii - reteta coreeana. Ingrediente:

- un kilogram de morcovi( cantareste-i dupa ce-i cureti;

- o lingurita cu varf de sare;

- o lingurita cu varf de zahar;

- o lingurita de mix de piper macinat;

- o jumatate de lingurita de boia de ardei iute;

- o jumatate de lingurita de curcuma macinata;

- o jumatate de lingurita de boabe de mustar;

- o lingurita cu varf de maghiran;

- o lingurita cu varf de coriandru macinat;

- 3 catei de usturoi;

- 100 mililitri de ulei rafinat de floarea-soarelui;

- 50 mililitri de otet de mere 6%.

Cum sa prepari morcovii - reteta coreeana. Mod de preparare:

- spala morcovii si pune-i la hidratat in apa rece pentru o ora, o ra si jumatate;

- curata morcovii si da-i prin razatoarea care transforma produsele in fasii lungi si subtiri.

- pune sarea peste morcovul ras;

- framanta morcovul bine cu palmele, astfel incat sa elibereze mult suc;

- fa o adancitura in mijlocul morcovilor framantati;

- adauga usturoiul dat prin presa in adancitura, dupa care presara zaharul.

- toarna uleiul intr-o tigaie si lasa-l la incins;

- opreste focul si adauga mirodeniile in uleiul fierbinte;

- amesteca bine. Condimentele isi vor elimina aromele;

- toarna uleiul condimentat in adancitura din mijlocul morcovilor (peste zahar si usturoi);

- lasa uleiul sa patrunda usturoiul timp de 5 minute, fara sa amestec;

- adauga otetul de mere;

- amesteca bine de tot, pentru a raspandi uniform uleiul, condimentele si otetul prin morcovii rasi;

- muta morcovii intr-un vas cu capac;

- toarna marinada ramasa in bol peste morcovi;

- pune capacul recipientului;

- baga vasul cu morecovi la rece in frigider pentru 3 ore sau peste noapte(cu cat se marineaza mai mult, cu atat sunt mai gustosi).

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci piure cu morcov, praz si patrunjel

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vrei o gustare rapida si delicioasa? Daca da, avem o reteta sa ne tii minte! Este vorba...
Ai pus morcovi pentru prima oara, dar recolta nu te-a satisfacut? Cel mai probabil, ai gresit ceva...
Din pacate, din ce in ce mai multi oameni sunt diagnosticati cu cancer, pe zi ce trece. ...