Gustare asiatica. Ingrediente:
- 500 grame de castraveti proaspeti(nici prea mari, nici prea mici);
- 100 grame de morcovi;
- 3/4 catei de usturoi;
- 35 grame de ceapa;
- o lingura de ulei de masline/floarea-soarelui;
- 2 linguri de sos de soia;
- o lingura de boia de ardei dulce;
- o lingura de seminte de susan;
- amestec de piper macinat, dupa preferinte;
- boia de ardei iute, optional si dupa gust;
- sare, dupa gust;
- o jumatate de lingurita de zahar/ indulcitor (de exemplu, extract de stevie).
Gustare asiatica. Mod de preparare:
- spala castravetii;
- da la o parte baza, adica locul in care a fost prinsa codita. Fa la fel cu fiecare castravete;
- cresteaza toti castravetii de la varf cu un cutit, oprindu-te langa baza. Lasa circa un centimetru de pulpa intreaga, pentru ca fasiiile sa ramane unite;
- presara castravetii cu sare si lasa-i asa un sfert de ora;
- da morcovul prin razatoarea mare/razatoarea speciala( cea ce transforma produsele in fasii lungi si subtiri);
- muta morcovul ras intrun castron adanc;
- taie ceapa in semiluni si apoi separa-i foitele;
- adauga ceapa in castronul cu morcov;
- da usturoiul prin presa;
- adauga in castron usturoiul presat, boia de ardei dulce, piperul macinat, semintele de susas, uleiul de masline si sosul de soia si boiaua de ardei iute, daca o folosesti;
- amesteca bine de tot;
- adauga zaharul/indulcitorul in compozitie, doar daca iti place mancarea mai dulce;
- spala castravetii, dupa ce s-au odihnit cele 15 minute, sub jet de apa rece;
- absoarbe apa de pe castraveti cu niste prosoape de hartie;
- umple castravetii cu compozitia din castron;
- muta castravetii pe un platou si savureaza-i alaturi de cei dragi!
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: 10 gustari sanatoase ce contin mai putin de 100 de calorii