Reteta: Pilaf de urzici cu arpacas

Reteta: Pilaf de urzici cu arpacas

O reteta de primavara ideala pentru postul Pastelui este pilaful de urzici cu arpacas.

Ingrediente:

- 500 grame urzici,
- o ceapa,
- 2 linguri de u!ei,
- o ceasca arpacas,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se aleg frunzele, se spala in mai multe ape.

2

Nu se scurge apa din vasul in care se spala, ci se scot urzicile cu mana in alt vas cu apa, astfel incat tot nisipul si pamantul de pe ele sa ramana in fundul vasului.

3

Se repeta aceasta operatie de cateva ori, pana cand urzicile raman foarte curate.

4

Se pun la fiert. Se prajeste ceapa taiata marunt cu ulei. Se adauga arpacasul si se prajeste usor.

5

Arpacasul trebuie inmuiat in apa din ajun, ca sa fiarba mai usor.

6

Se scurg urzicile, se toaca, dar nu prea marunt, se asaza in cratita cu orezul, se toarna doua cesti de apa in care au fiert urzicile, se potriveste de sare, se da la cuptor 20 - 30 de minute.

Mod de servire:

Pilaful de urzici se serveste rece.

Etichete: pilaf, urzici, arpacas

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru ca ardeiul este leguma care predomina in aceasta reteta de post, acest orez cu legume poate...
O mancare de legume mai putin obisnuita este pilaful de praz. Ingrediente: - 6 fire de praz,...
Pentru pilaful cu legume, in aceasta reteta leguma predominanta sunt dovleceii. Ingrediente: - 3 dovlecei mijlocii, -...