Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
O reteta de primavara ideala pentru postul Pastelui este pilaful de urzici cu arpacas.
O reteta de primavara ideala pentru postul Pastelui este pilaful de urzici cu arpacas.
Ingrediente:
- 500 grame urzici,
- o ceapa,
- 2 linguri de u!ei,
- o ceasca arpacas,
- sare.
Mod de preparare:
Se aleg frunzele, se spala in mai multe ape.
Nu se scurge apa din vasul in care se spala, ci se scot urzicile cu mana in alt vas cu apa, astfel incat tot nisipul si pamantul de pe ele sa ramana in fundul vasului.
Se repeta aceasta operatie de cateva ori, pana cand urzicile raman foarte curate.
Se pun la fiert. Se prajeste ceapa taiata marunt cu ulei. Se adauga arpacasul si se prajeste usor.
Arpacasul trebuie inmuiat in apa din ajun, ca sa fiarba mai usor.
Se scurg urzicile, se toaca, dar nu prea marunt, se asaza in cratita cu orezul, se toarna doua cesti de apa in care au fiert urzicile, se potriveste de sare, se da la cuptor 20 - 30 de minute.
Mod de servire:
Pilaful de urzici se serveste rece.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.