Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Pentru aceasta reteta de varza cu branza la cuptor se foloseste o varza dulce, proaspata.
Pentru aceasta reteta de varza cu branza la cuptor se foloseste o varza dulce, proaspata.
Ingrediente:
- 1 kg varza,
- o lingura de faina,
- 3 linguri de untura sau unt,
- 2 linguri de branza rasa,
- o ceasca smantana,
- o lingura de pesmet.
Mod de preparare:
Se curata o varza frumoasa de frunzele verzi. Se taie in doua, apoi fiecare jumatate in felii groase cat degetul.
Se pun in apa clocotita cu putina sare, sa fiarba 10 minute.
Se scot feliile pe o sita sa se scurga bine de apa. Se dau prin faina si se prajesc in unt sau in untura.
Nu trebuie rumenite, se tin numai pana incep sa se ingalbeneasca. Se unge bine o forma cu unt, se asaza feliile de varza, iar printre ele se pune branza rasa.
Se toarna deasupra smantana in care s-a adaugat un praf de faina si unul de sare, se presara deasupra branza rasa amestecata cu pesmet.
Se da la cuptor, la foc potrivit; se tine pana se rumeneste frumos deasupra.
Mod de servire:
Varza cu branza la cuptor se serveste calda.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.