A.T. 10

Cititi prospectul medicamentului A.T. 10! Aflati pentru ce boli este indicat, ce reactii adverse are si cum se utilizeaza!

Indicatii :

Insuficienta corticosuprarenaliana cu hipocalcemie; crampe musculare dureroase datorate hipocalcemiei (tetanie); diferite afectiuni osoase datorate actiunii scazute a vitaminei D.

Contraindicatii:

Nu se va administra in caz de: hipercalcemie, crampe tetanice produse prin eliminarea crescuta de bioxid de carbon.

Precautii:

Sarcina si alaptare: Administrarea de A.T.10 se va face dupa prescriptie medicala.

Reactii adverse:

Daca se depaseste doza necesara fiecarui individ poate aparea o hipercalcemie caracterizata prin urmatoarele simptome: lipsa poftei de mancare, greturi, varsaturi, oboseala, constipatie, cresterea volumului urinar, sete intensa, cefalee. In caz de persistenta a hipercalcemiei se poate ajunge la formare de calculi in diferite tesuturi.

Compozitie:

1 ml (aproximativ 30 de picaturi) contine 1 ml de dihidrotahisterol in solutie uleioasa neutra.

Actiune:

A.T.10 contine o substanta activa similara vitaminei D. A.T.10 conduce la cresterea calcemiei prin - absorbtia crescuta la nivel intestinal si prin mobilizarea calciului de la nivel osos.

Administrare:

Se va administra - intr-o lingura cu lichid. Doza va fi prescrisa de medic in functie de necesitati; in general, 15-45 de picaturi/zi.

Tip medicament: SOL. ORALA

Doza: 1mg/ml

Firma producatoare: MERCK KGaA

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wilprafen si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Infectii acute...
Citeste propsectul medicamentului ZYRTEC , comprimate filmate. Indicate, actiune terapeutica, mod adminisitare. Indicatii: Tratamentul de fond al...
Citeste prospectul medicamentului Zalasta si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Zalasta se utilizeaza...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare