ANTILERG-f

Citeste prospectul medicamentului ANTILERG-F si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

INDICATII: Produsul este eficient prin aplicare directa in sacul conjunctival avand permeabilitate foarte buna in camera anterioara, absorbtie rapida in keratoid si in lichidul intraocular.

Este indicat in urmatoarele afectiuni: infectii microbiene oculare; conjunctivite inflamatorii alergice si nealergice; keratite; inflamatii ale uveei, sclerei si episclerei; inflamatii cauzate de arsuri (chimice, solare), corpi straini; postoperator - dupa interventii intrabulbare sau keratoplastii.

Antiinflamator si antiinfectios

Compozitie:

Dexametazona fosfat sodic echivalent cu dexametazona fosfat 1mg/ml, neomicina sulfat echivalent cu neomicina baza 3,5mg/ml si clorura de benzalconiu 0,01%.

Actiune terapeutica:

Produsul ANTILERG-f combina actiunea antimicrobiana a unui antibiotic cu spectru larg, neomicina, cu actiunea antiinflamatoare a unui nou corticoid, dexametazona si poate sa combata cu succes anumite afectiuni paraoculare.

Sulfatul de Neomicina este un antibiotic cu spectru larg, activ fata de diversi agenti microbieni grampozitivi si gramnegativi ca: Staphylococcus aureus, Corynebacterium diphteriae, Klebsiella pneumoniae, Proteus vulgaris, Pseudomonas aeruginosa. Actiunea Neomicinei fata de microorganismele sensibile la aceasta este bacteriostatica si bactericida. Dezvoltarea unei rezistente microbiene in vitro s-a dovedit neinsemnata.

Dexametazona, cel mai activ derivat al unei intregi serii de corticoizi sintetici, are cea mai mare eficacitate cunoscuta pana astazi. Actiunea sa antiinflamatoare si penetratia ei intr-un grad inalt prin cornee fac ideala combinarea acesteia cu neomicina pentru controlul fazelor avansate ale afectiunilor inflamatoare si microbiene oculare.

Reactii adverse:

Un tratament prelungit peste 15-20 zile poate determina cresterea presiunii intraoculare, mai ales la persoanele cu glaucom sau cu predispozitie la hipertensiune intraoculara; activarea sau predispunerea la forme inflamatorii ca: herpes, micoze sau infectii bacteriene (mai ales cu Pseudomonas).

Contraindicatii:

Keratite herpetice; micoze oculare; in cursul si dupa perioada de vaccinare; inflamatii oculare purulente, neacoperite de tratament chimioterapic; ulcere si abcese ale tesutului kerato - conjunctival; Trachoma; hipersensibilitate la neomicina; sindrom Cushing la copii.

Mod de administrare:

Produsul ANTILERG-f se administreaza local, prin instilarea in sacul conjunctival a 1-2 picaturi de 3 - 6 ori pe zi. Dupa 3 - 4 zile, daca se obtine ameliorarea afectiunii, se reduce frecventa administrarii la 2 - 3 aplicatii pe zi.

Prezentare:

Colir in flacon de 8ml.

Producator:

DEMO S.A.-GRECIA

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Spersallerg si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Conjunctivite iritante,...
Citeste prospectul medicamentului Blefaroshampoo si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Tratamentul conjunctivitelor,...
Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare