Act-HIB, vaccin

Act-Hib este un vaccin care activeaza imunitatea copiilor.

Indicatii: Acest vaccin este indicat in prevenirea infectiilor invazive cauzate de Haemophilus influenzae tip b (meningita, septicemie, celulita, artrita, epiglotita) la copii incepand cu varsta de 2 luni.

Acesta nu ofera protectie impotriva infectiilor datorate altor tipuri de Haemophilus influenzae si nici impotriva meningitelor cauzate de alte microorganisme.

Vaccin conjugat Haemophilus tip b

Compozitie pentru o doza:

- Pulbere liofilizata

- Polizaharid Haemophilus influenzae * tip b conjugat cu proteina tetanica ............................................ 10 µg **

- Trometamol

- Zaharoza

Solvent:

- Clorura de sodiu

- Apa pentru preparate injectabile

Forma farmaceutica: Solutie pentru injectie obtinuta prin reconstituirea liofilizatului dintr-un flacon monodoza cu solventul din seringa (0,5 ml).

Titularul autorizatiei de punere pe piata:

Aventis Pasteur SA 2, Avenue Pont Pasteur

Franta 69007 Lyon

Contraindicatii: Acest vaccin nu trebuie utilzat in urmatoarele cazuri:

Alergii cunoscute la unul dintre constituentii vaccinului, in special proteina tetanica sau alergii aparute dupa o injectie anterioara cu vaccinul conjugat Haemophilus influenzae tip b.

Daca exista incertitudini nu ezitati sa consultati medicul sau farmacistul dumneavoastra.

Atentionari si precautii speciale:

A nu se injecta pe cale intravasculara. Asigurati-va ca acul nu penetreaza un vas de sange.

Vaccinarea trebuie amanata in caz de febra sau boli acute, in particular boli infectioase sau boli cronice progresive.

Un tratament imunosupresor sau imunodeficienta pot induce un raspuns imun post-vaccinal diminuat.

Daca vaccinul se administreaza simultan cu vaccinul rujeola-oreion-rubeola si vaccinurile difterie, tetanos, pertussis , poliomielita, acestea vor fi administrate in locuri anatomice diferite.

Precautii de utilizare:

Daca exita incertitudini nu ezitati sa consultati medicul sau farmacistul dumeavoastra.

A nu se lasa la indemana copiilor.

Interactiuni cu alte medicamente:

Cu scopul de a evita posibile interactiuni cu alte produse medicamentoase, orice alt tratament in curs trebuie sa fie raportat medicului sau farmacistului dumneavoastra.

Doze:

Se va administra cu strictete conform prescriptiei medicale.

Inainte de varsta de 6 luni, 3 doze succesive de 0,5 ml la un interval de 1 sau 2 luni urmate de o injectie de rapel (0,5 ml) la varsta de 18 luni.

Intre 6-12 luni, 2 doze de 0,5 ml la un interval de o luna, urmata de o injectie de rapel (0,5 ml) la varsta de 18 luni.

De la 1-5 ani, o singura doza de 0,5 ml.

Mod si cale de administrare:

Se reconstituie liofilizatul din flaconul cu Act-HIB ™ (1 doza) cu solventul din seringa (4 solutie de clorura de sodiu) sau o seringa de D.T.COQ/ D.T.P. (vaccin adsorbit difterie, tetanos, pertussis ) sau TETRACOQ ™ (vaccin adsorbit difterie, tetanos, pertussis si vaccin inactivat poliomielitic).

Agitati pana la dizolvarea completa a pudrei. Culoarea alb-tulbure a suspensiei reconstituite cu o seringa de D.T.COQ/ D.T.P. (vaccin adsorbit difterie, tetanos, pertussis ) sau TETRACOQ ™ (vaccin adsorbit difterie, tetanos, pertussis si vaccin inactivat poliomielitic) este normala.

Se administreaza de preferinta intramuscular sau subcutanat profund; locul de injectare recomandat este fata anterolaterala a coapsei (treimea medie) sau regiunea superoexterna a fesei la sugari si regiunea deltoidiana la copii.

A nu se injecta intravascular.

Reactii adverse:

Ca orice produs activ, acest vaccin poate cauza la anumite persoane reactii adverse mai mult sau mai putin jenante.

Comunicati medicului sau farmacistului dumneavoastra orice reactie nedorita care ar putea sa apara si sa nu fie mentionata in acest prospect.

A nu se depasi data limita de utilizare mentionata pe ambalajul exterior.

Precautii speciale de utilizare:

Acest produs medicamentos trebuie pastrat intre +2°C si +8°C (la frigider).

A nu se congela.

Etichete: vaccin, act-hib, infectii

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Vepacel, vaccin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Vepacel este...
Citeste prospectul medicamentului Varilrix si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii terapeutice: Subiecti...
Vaccinul gripal pandemic H5N1 Baxter AG este un vaccin folosit pentru prevenirea gripei"pandemice". Ce este Vaccinul gripal...