Acupan, fiole

Acupan este un medicament prescris in tratamentul simptomatic al afectiunilor dureroase de scurta durata, in particular al durerilor post-operatorii.

Compozitie: O fiola de 2 ml solutie injectabila/perfuzabila contine clorhidrat de nefopam 20 mg si excipienti: fosfat monosodic dihidrat, fosfat disodic dodecahidrat, apa pentru preparate injectabile.

Contraindicatii:

Copii sub 15 ani, in absenta studiilor clinice.

Convulsii sau antecedente de tulburari convulsive.

Risc de retentie urinara legat de afectiuni uretroprostatice.

Risc de glaucom prin inchidere de unghi.

Hipersensibilitate la nefopam sau la oricare din excipienti.

Mod de administrare:

Ca la toate analgezicele, posologia trebuie adaptata In functie de intensitatea durerii si de raspunsul clinic al fiecarui pacient.

Administrare intramusculara: Acupan se administreaza intramuscular profund. Doza uzuala recomandata este de 20 mg/injectie. Daca este necesar, tratamentul se poate repeta la fiecare 6 ore, fara a se depasi doza totala de 120 mg/24 ore.

Administrare intravenoasa: Acupan se administreaza in perfuzie i.v. lenta, de peste 15 minute, pacientul fiind asezat in decubit dorsal, pentru a se evita aparitia efectelor nedorite (greata, vertij, transpiratie). Doza unica uzuala recomandata este de 20 mg/injectie, repetata, daca este necesar, la fiecare 4 ore, fara a se depasi doza totala de 120 mg/24 ore.

Acupan poate fi administrat in solutiile uzuale pentru perfuzie (solutie izotonica de clorura de sodiu sau glucoza). Se recomanda evitarea combinarii in aceeasi seringa a altor medicamente injectabile cu Acupan.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wick vaporub, unguent si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wick...
Ovitrelle este o solutie injectabila. Acest medicamnet se administreaza pentru a elibera ovule (ovulatia), dupa alte medicamente...
Imuran este un medicament folosit ca antimetabolit imunosupresiv fie singur, fie, mai frecvent, in asociere cu alti...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare