Adrovance

Adrovance este utilizat in tratamentul osteoporozei (o afectiune care are ca efect fragilitatea oaselor) in cazul femeilor in post-menopauza cu risc de insuficienta a vitaminei D.

Ce este Adrovance? Adrovance este o tableta de forma unei capsule de culoare alba care contine doua substante active: alendronat sodic trihidrat (70 mg) si colecalciferol (vitamina D, 70 micrograme echivalentul a 2 800 unitati internationale).

Pentru ce se utilizeaza Adrovance? Adrovance este utilizat in tratamentul osteoporozei (o afectiune care are ca efect fragilitatea oaselor) in cazul femeilor in post-menopauza cu risc de insuficienta a vitaminei D. Adrovance reduce riscul producerii de fracturi (fisuri) vertebrale (coloana vertebrala) si ale oaselor articulatiei coxo-femurale.

Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Adrovance? Doza recomandata este de o tableta pe saptamana. ADROVANCE este destinat utilizarii pe termen lung. Pacientul trebuie sa ingereze tableta cu un pahar plin cu apa (nu apa minerala), cu minim 30 de minute inainte de a consuma alimente, bauturi sau de a administra alte medicamente (inclusiv antiacide, suplimente de calciu si vitamine). Pentru a evita iritarea esofagului, pacientul trebuie sa nu se aseze in pozitie orizontala decat dupa consumarea primelor alimente din zi, care trebuie sa se efectueze dupa minim 30 de minute de la administrarea tabletei. Tableta nu trebuie mestecata si nici lasata sa se dizolve in gura.

Pagina 1/5

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Tridin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Osteoporoza primara. ...
Citeste prospectul medicamentului Sedron 70 mg, comprimate filmate si afla pentru ce este indicat si cum se...
Citeste prospectul medicamentului Protelos si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Protelos este un...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare