Afinitor, comprimate 5-10 mg

Afinitor este un medicament care contine substanta activa everolimus. Este disponibil sub forma de comprimate alungite de culoare galben deschis (5 si 10 mg).

Pentru ce se utilizeaza Afinitor? Afinitor se utilizeaza pentru tratarea pacientilor cu carcinom cu celule renale in stadiu avansat (cancer la rinichi care a inceput sa se raspandeasca). Se utilizeaza in situatiile in care cancerul s-a agravat in timpul sau in urma unui tratament anterior cu un medicament care vizeaza factorul de crestere endotelial vascular (VEGF). VEGF este o proteina care stimuleaza formarea vaselor de sange.

Deoarece numarul pacientilor cu carcinom cu celule renale este scazut, boala este considerata "rara", iar Afinitor a fost desemnat "medicament orfan" (un medicament folosit in boli rar intalnite) la 5 iunie 2007.

Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Afinitor? Tratamentul cu Afinitor trebuie inceput si supravegheat de un medic cu experienta in utilizarea medicamentelor impotriva cancerului.

Doza recomandata de Afinitor este de 10 mg pe zi. Tratamentul trebuie continuat atat timp cat aduce beneficii pacientului sau pana la aparitia unor efecte secundare inacceptabile. Medicul poate reduce doza sau poate intrerupe tratamentul pentru o scurta perioada, daca pacientul prezinta efecte secundare grave sau insuportabile.

Pagina 1/4

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wilprafen si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Infectii acute...
Citeste propsectul medicamentului ZYRTEC , comprimate filmate. Indicate, actiune terapeutica, mod adminisitare. Indicatii: Tratamentul de fond al...
Citeste prospectul medicamentului Zalasta si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Zalasta se utilizeaza...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare