Algoblock

Citeste prospectul medicamentului Algoblock si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Dureri acute severe postlezionale sau postoperatorii; colici;

dureri de cauza tumorala;alte dureri severe acute sau cronice, atunci cand alte mijloace terapeutice nu sunt recomandate.Combate febra atunci cand aceasta este refractara la alt tratament.

Compozitie: Substanta activa este metamizol sodic 500 mg.Celelalte componente sunt: amidon de porumb, zahar, stearat de magneziu

Contraindicatii

Nu utilizati algoblock:

- daca sunteti alergic(hipersensibil) la metamizol sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului

- daca aveti antecedente alergice la derivatii de pirazol,intoleranta la antiinflamatoarele nestoroidiene, afectiuni ale maduvei hematopoietice, antecedente de agranulocitoza, deficit de glucozo - 6 - fosfat dehidrogeneza sau porfirie hepatica acuta.

Sarcina si alaptare

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.Studiile preclinice efectuate la animale cu doze mari de metamizol au pus in evidenta efecte teratogene. La fat exista riscul afectarii hematologice. Administrarea metamizolului in preajma nasterii poate determina inchiderea prematura a canalului arterial. Ca urmare a datelor prezentate, administrarea este contraindicata in primul si ultimul trimestru de sarcina.In al doilea se poate utiliza numai daca este absolut necesar. Metabolitii medicamentului sunt eliminati in laptele matern;datorita riscului mielotoxic, in urmatoarele 48 ore dupa administrare se intrerupe alaptarea.

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare