Amoxiplus 500-125 mg, comprimate filmate

Amoxiplusapartine grupului de antibiotice numite peniciline.

Acest medicament este indicat pentru tratamentul pe termen scurt al urmatoarelor infectii bacteriene determinate de microorganisme sensibile la amoxicilina si clavulanat, dar rezistente la amoxicilina.

Compozitie: Un comprimat filmat contine amoxicilina 500 mg sub forma de amoxicilina trihidrat si acid clavulanic 125 mg sub forma de clavulanat de potasiu.

Indicatii terapeutice: Adulti si adolescenti

Amoxiplus este indicat pentru tratamentul pe termen scurt al urmatoarelor infectii bacteriene determinate de microorganisme sensibile la amoxicilina si clavulanat, dar rezistente la amoxicilina: infectii ale tractului respirator superior (incluzand infectii ORL) in special sinuzita, otita medie acuta, tonsilita recurenta, infectii ale tractului respirator inferior in special acutizari ale bronsitelor cronice (mai ales daca sunt considerate severe), bronhopneumonii, infectii ale tractului genito-urinar si infectii abdominale in particular cistita (in special recurenta sau complicata-excluzand prostatita), avort septic, stare septica de origine pelvina puerperala sau intra-abdominala, infectii cutanate si ale tesuturilor moi in special celulita, muscaturi de animale si abcese dentare severe cu extindere celulitica, in continuarea tratamentului intravenos.

Trebuie avute in vedere ghidurile terapeutice in vigoare cu privire la utilizarea adecvata a antibioticelor.

Se recomanda efectuarea antibiogramei inainte de initierea tratamentului, desi tratamentul poate fi inceput inainte ca rezultatele antibiogramei sa fie disponibile.

Doze si mod de administrare: Adulti si adolescenti Infectii usoare si medii: un comprimat filmat Amoxiplus 500/125 mg de 2 ori pe zi

Infectii severe: Un comprimat filmat Amoxiplus 500/125 mg de 3 ori pe zi. In aceste conditii tratamentul poate fi inceput parenteral si continuat cu forme orale.

Insuficienta hepatica: Se administreaza cu prudenta; se monitorizeaza functia hepatica la intervale de timp regulate.

Copii cu varsta sub 12 ani: Amoxiplus nu este destinat administrarii la copii cu varsta sub 12 ani; pentru acest grup de varsta sunt disponibile alte forme farmaceutice corespunzatoare.

Mod de administrare: comprimatele filmate se inghit intregi, fara a se mesteca. Pentru diminuarea posibilei intolerante gastro-intestinale si asigurarea unei absorbtii optime Amoxiplus se administreaza la inceputul mesei. Durata tratamentului trebuie sa fie adecvata indicatiilor terapeutice si nu trebuie sa depaseasca 14 zile fara reevaluarea starii clinice.

Contraindicatii: hipersensibilitate la amoxicilina, la acid clavulanic sau la oricare dintre excipienti.

Hipersensibilitate la penicilina; trebuie avute in vedere reactiile de hipersensibilitate incrucisata cu alte beta-lactamine, cum sunt cefalosporinele.

Antecedente de icter colestatic sau disfunctie hepatica asociate cu administrarea de amoxicilina si acid clavulanic sau a altor peniciline.

Reactii adverse:  Amoxiplus este, in general, bine tolerat. Reactiile adverse sunt, de obicei, usoare si tranzitorii. Administrarea medicamentului trebuie intrerupta daca apar reactii de hipersensibilitate imediata, soc anafilactic sau toxicitate la nivelul maduvei osoase sau daca se dezvolta nefrita interstitiala acuta.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...