Avastin 25 mg/ml concentrat pentru solutie perfuzabila

Avastin 25 mg/ml este un medicament utilizat in tratamentul cancerului avansat al intestinului gros, adica al cancerului de colon sau de rect.

Avastin va fi administrat in asociere cu chimioterapie care contine un medicament de tip fluoropirimidina.

Avastin este, de asemenea, utilizat in tratamentul cancerului de san metastatic. Cind se utilizeaza la pacientii cu cancer de san, va fi administrat impreuna cu un medicament chimioterapic numit paclitaxel.

Avastin este, de asemenea, utilizat in tratamentul cancerului pulmonar altul decat cel cu celule mici. Avastin va fi administrat in asociere cu chimioterapie care contine saruri de platina.

Avastin este, de asemenea, utilizat in tratamentul cancerului renal avansat. Cand este utilizat pentru pacientii cu cancer renal, va fi administrat impreuna cu un alt tip de medicament numit interferon. Substanta activa din Avastin este un anticorp monoclonal umanizat numit bevacizumab. Anticorpii monoclonali sunt proteine care recunosc si se leaga caracteristic de alte proteine specifice din organism. Bevacizumab se leaga selectiv de o proteina numita factorul de crestere a endoteliului vascular uman (FCEV), care se gaseste in interiorul peretilor vaselor sanguine si limfatice din organism. FCEV determina cresterea vaselor sanguine in interiorul tumorii, aceste vase sanguine furnizand tumorii substante nutritive si oxigen.

Pagina 1/15

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Avastin este un concentrat pentru solutie perfuzabila (picurare in vena) Avastin se utilizeaza in asociere cu...
Citeste prospectul medicamentului Zaltrap si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Zaltrap se utilizeaza...
Velcade este un medicament utilizat pentru tratarea cancerului. Ce este Velcade? Velcade este o pulbere din care...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare