Baclofen awd 10, 25, comprimate

Citeste prospectul medicamentului  Baclofen awd 10, 25, comprimate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Spasticitatea muschilor scheletici in scleroza multipla, tulburari spastice care apar in boli ale maduvei spinarii sau de origine cerebrala.

Forma de prezentare

Cpr. 10 mg, 25 mg; ct. 5 blist. 10 cpr. (P-6L)

Dozare si mod de administrare

Adulti, initial 5 mg de 3 ori/zi, apoi se mareste din 3 in 3 zile cu 5 mg de 3 ori/zi, pana se atinge doza zilnica necesara. Doza optima este intre 30 mg si 75 mg/zi, uneori poate fi necesara o doza zilnica de 100-200 mg. in insuficienta renala se administreaza doze mai mici. in pediatrie, doza este de 0,75-2 mg/kg, fractionata in 4 prize.

Contraindicatii

Hipersensibilitate.

Atentionari si precautii speciale

Bolnavii cu tulburari psihotice, schizofrenie, stari confuzionale, epilepsie trebuie supravegheati. Aceeasi atentie se recomanda bolnavilor cu ulcer peptic, maladii cerebrovasculare, alterari renale, hepatice, respiratorii. Precautie la bolnavii cu hipertonie preexistenta a sfincterului vezical. Tratament trebuie oprit prin reducerea gradata a dozei.

Pacientii cu boli hepatice sau cu diabet zaharat trebuie supravegheati prin teste de laborator. A nu se lasa la indemana copiilor!

Atentie in cazul asocierii cu: preparate care actioneaza asupra SNC sau alcool, antidepresive triciclice, antihipertensiune arteriala, L-dopa sau carbidopa.

Sarcina

Prudenta la femei insarcinate.

Reactii adverse

SNC: somnolenta, uscaciune a gurii, scaderea capacitatii respiratorii, oboseala, confuzie mintala, ameteala, greata, voma, dureri de cap si insomnie, euforie, stari depresive, parestezii, mialgii, atonie musculara, ataxie, tremor, nistagmus, tulburari de acomodare, halucinatii, co?maruri, scaderea pragului convulsivant. Gastrointestinal: constipatie, diaree. Cardiovascular: hTA. Urogenital: disurie, micaiuni frecvente, enurezis.

Alte reactii adverse

Tulburari vizuale, hiperhidroza, eruptii cutanate, tulburari ale functiei hepatice, spasticitate crescuta, ca o reactie paradoxala la medicatie; mai poate aparea hipotonia musculara.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare