Biopoin

Citeste prospectul medicamentului Biopoin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Biopoin este o solutie injectabila. Este disponibil în seringi preumplute continand între 1 000 si 30 000 de unitati internationale (UI) din substanta activa, epoetina teta.

Pentru ce se utilizeaza Biopoin?

Biopoin se utilizeaza pentru tratarea anemiei (niveluri scazute de globule rosii sau hemoglobina in sange) care cauzeaza simptome. Se administreaza la adulti cu insuficienta renala cronica (diminuare progresiva pe termen lung a capacitatii rinichilor de a functiona corespunzator) si la adulti cu cancer non-mieloid (cancer care nu isi are originea in maduva osoasa) aflati sub chimioterapie (medicamente pentru tratarea cancerului).

Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Biopoin?

Tratamentul cu Biopoin trebuie initiat de un medic cu experienta in tratarea anemiei simptomatice la pacienti cu insuficienta renala cronica si cancer non-mieloid.

Pentru pacientii cu insuficienta renala, in "faza de corectie", doza initiala recomandata, administrata de trei ori pe saptamana, este de 20 UI pe kilogram de greutate corporala in cazul injectiilor subcutanate sau de 40 UI pe kg de greutate corporala in cazul injectiilor in vena. Aceste doze pot fi dublate dupa patru saptamani daca ameliorarea nu este suficienta si pot fi crescute si mai mult la intervale lunare cu un sfert din doza anterioara pana se atinge nivelul adecvat de hemoglobina (proteina din globulele rosii care transporta oxigenul in intregul organism). Dupa corectarea anemiei, doza din "faza de intretinere" trebuie ajustata pentru a se mentine nivelul adecvat de hemoglobina. Doza saptamanala de Biopoin nu trebuie sa fie in niciun moment mai mare de 700 UI pe kg de greutate corporala.

Pagina 1/6

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului One tablet daily si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii...
Citeste prospectul medicamentului Neorecormon si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. NeoRecormon se utilizeaza...
Citeste prospectul medicamentului Mircera si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. MIRCERA este folosit...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare