Anemie

Lista articolelor despre anemie pe AflaCum.ro

Articole despre anemie

Citeste cele mai noi articole despre anemie publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre anemie, pe AflaCum.ro!

Anemia feripriva , mai larg cunoscuta ca anemie prin deficit de fier/carenta de fier, apare atunci cand nu exista suficiente globule rosii sanatoase pentru a transporta oxigen catre toate celulele si tesuturile corpului. Altfel spus, organismul are nevoie de fier pentru a produce hemoglobina, o proteina mare si complexa ce transporta oxigenul in celule si dioxidul de carbon catre plamani. Anemia poate fi cronica sau acuta, avand variatii de la usoara la severa.

Cum sa tratezi anemia feripriva / carenta de fier. Suplimente:

1. Alege un supliment feros. Fierul exista sub doua forme ionice: feros(care contine fier bivalent) si feric(care contine fier trivalent) . Suplimentele feroase sunt mai bine absorbite decat cele ferice. Acestea sunt: sulfat feros, gluconat feros/fier organic, fumarat feros si citrat feros. Ferronilul este o alta forma de fier care se absoarbe mai eficient, fiind utilizata in mod obisnuit in tratamentul anemiei feriprive. Poate fi gasit si in suplimente. Verifica intodeauna continutul de fier elementar din suplimente. Ar trebui sa fie enumerate pe amabalaj. Ai nevoie de circa 30% fier elementar. Cu cat procentul este mai mare(sau numarul de miligrame), cu atat probabilitatea de absorbtie creste. Doza uzuala se incadreaza intre 15 mg si 65 mg de fier elementar pe zi.

Anemia reprezinta o stare de slabiciune cauzata de scaderea globulelor rosii si a hemoglobinei din sange. Oboseala extrema, lipsa de concentrare si racelile frecvente sunt principalele simptome ale acestei afectiuni. Daca ai frecvent astfel de stari, ar fi bine sa consulti medicul specialist. In paralel, poti incerca acest minunat remediu natural!

In anemiile comune, lipsa fierului din organism declanseaza problemele. Fierul ajuta la producerea hemoglobinei, o substanta care transporta oxigenul in sange. Lipsa fierului poate afecta producerea de celule rosii. De aceea, ar trebui sa normalizezi nivelul de fier din sange. Acest remediu te va ajuta in acest sens.

Remediu natural impotriva anemiei. Ai nevoie de:

Anemia este o stare de slabiciune cauzata de scaderea globulelor rosii si a hemoglobinei din sange. De multe ori, aceasta afectiune este provocata de lipsa fierului din organism. Persoanele care manifesta adesea aceasta predispozitie sunt cele care nu consuma carne.

Conform studiilor, aproximativ un sfert din populatia planetei sufera din cauza deficientei de fier.

Iata care sunt cele mai frecvente simptome ale lipsei de fier din organism:

Carenta de fier atrage dupa sine o serie de consecinte negative. Printre cele mai frecvente sunt oboseala, durerile de cap si incapacitatea de concentrare.

Fie ca lipsa de fier este cauzata de anemia feripiva sau de alte afectiune, cert este ca in cel putin 50% dintre cazuri, deficitul de fier cauzeaza oboseala si proasta dispozitie.

In acest sens, medicii recomanda suplimentarea dietei zilnice cu alimente bogate in fier si, in caz de nevoie, cu alte suplimente alimentare.

Bananele sunt o sursa inepuizabila fibre, proteine, glucide, vitamine si minerale de aceea
trebuie sa le consumam zilnic in special iarna.

Fructele preferate ale sportivilor, bananelele sunt alimentul minune care furnizeaza energie, stimuleaza creierul si combat anemia. Aceste fructe exotice au un gust aromat, suficient de dulce pentru a inlocui orice desert.

Proprietatile bananelor:

Citeste prospectul medicamentului Rienso si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Rienso se utilizeaza pentru tratarea anemiei.

Prezentul document este un rezumat al Raportului public european de evaluare (EPAR) pentru Rienso. Documentul explica modul în care Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a evaluat medicamentul, pentru a emite avizul în favoarea acordarii autorizatiei de introducere pe piata si recomandarile privind conditiile de utilizare pentru Rienso.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Neorecormon si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. NeoRecormon se utilizeaza...
Citeste prospectul medicamentului Mircera si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. MIRCERA este folosit...
Citeste prospectul medicamentului Ferrum Hausmann si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Tratamentul...
Citeste prospectul medicamentului Epoetin Alfa Hexal si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Epoetin...
Ceaiul de urzica la plic contribuie la detoxifierea organismului prin favorizarea diurezei, este suport pentru sanatatea articulatiilor...
Citeste prospectul medicamentului Dynepo si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Epoetina delta este...