Bondronat 50 mg comprimate filmate

Citeste prospectul medicamentului  Bondronat 50 mg comprimate filmate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Substanta activa a Bondronat, acidul ibandronic, face parte dintr-un grup de medicamente cunoscute sub numele de bifosfonati.

1. CE ESTE BONDRONAT SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA

Substanta activa a Bondronat, acidul ibandronic, face parte dintr-un grup de medicamente cunoscute sub numele de bifosfonati. Acestia inhiba pierderea crescuta de calciu din oase (resorbtia osoasa) si previn complicatiile osoase si fracturile legate de raspandirea celulelor tumorale la nivel osos. Bondronat comprimate este indicat pentru preventia evenimentelor osoase (fracturi patologice, complicatii osoase care necesita radioterapie sau operatii) la pacientii cu cancer de san si metastaze osoase.

2. INAINTE SA LUATI BONDRONAT

In timpul tratamentului, se pot efectua analize ale sangelui pentru a fi siguri ca primiti doza corecta de Bondronat. Daca urmati un tratament stomatologic sau veti fi supus unei interventii chirurgicale stomatologice , informati-l pe medicul stomatolog ca sunteti in tratament cu Bondronat.

Nu luati Bondronat:

- daca sunteti alergic (hipersensibil) la substanta activa sau la oricare dintre celelalte componente ale Bondronat. Bondronat nu trebuie utilizat la copii.

Aveti grija deosebita cand utilizati Bondronat: daca stiti sau credeti ca ati putea avea:

- hipersensibilitate la alti bifosfonati

- valori mici ale calciului in sange 64

- alte tulburari ale metabolismului mineral (cum este deficitul de vitamina D)

- o afectiune renala severa (insuficienta renala cu clearance-ul creatininei.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Bondronat 2 mg concentrat pentru solutie perfuzabila si afla pentru ce este indicat si...
Citeste prospectul medicamentului Bonviva si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Tratamentul si...
Citeste prospectul medicamentului Bondenza si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Bondenza este un...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare