Acid ibandronic

Lista articolelor despre acid ibandronic pe AflaCum.ro

Articole despre acid ibandronic

Citeste cele mai noi articole despre acid ibandronic publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre acid ibandronic, pe AflaCum.ro!

Citeste prospectul medicamentului Bondronat 2 mg concentrat pentru solutie perfuzabila  si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Substanta activa a Bondronat, acidul ibandronic, face parte dintr-un grup de medicamente cunoscute sub numele de bifosfonati.

Bondronat 2 mg concentrat pentru solutie perfuzabila

Citeste prospectul medicamentului Bondenza si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Bondenza este un medicament care contine substanta activa acid ibandronic.

Este disponibil sub forma de comprimate albe, alungite (150 mg) si sub forma de solutie injectabila in seringa preumpluta (3 mg).

Citeste prospectul medicamentului  Bondronat 50 mg comprimate filmate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Substanta activa a Bondronat, acidul ibandronic, face parte dintr-un grup de medicamente cunoscute sub numele de bifosfonati.

1. CE ESTE BONDRONAT SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA

Citeste prospectul medicamentului  Bonviva si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Tratamentul si profilaxia osteoporozei post-menopauza. Medicamentul creste densitatea minerala osoasa si scade incidenta fracturilor vertebrale.

Acidul ibandronic este un bisfosfonat ce inhiba activitatea osteoclastelor si reduce resorbtia si turnoverul osos. La femeile dupa menopauza, medicamentul reduce nivelul ridicat al turnoverului osos, ceea ce duce la cresterea neta a masei osoase. Nivel plasmatic maxim: 0,5-2 h. Absorbtia este scazuta de alimente si bauturi (altele decat apa plata). Dupa absorbtie, acidul ibandronic se leaga rapid de os sau este excretat in urina. Se leaga de proteine plasmatic in proportie de 90,9-99,5%. Fractiunea nelegata de os este excretata in forma nemodificata la nivel renal (aprox. 50-60% din doza absorbita). Fractiunea neabsorbita este excreta nemodificata in fecale. T ½, terminal: 10-60 h.

Acid ibandronic Sandoz se utilizeaza pentru prevenirea "evenimentelor osoase" (fracturi osoase sau complicatii osoase care necesita tratament) la pacientii cu cancer de san si metastaze osoase (cand cancerul s-a raspandit la nivelul oaselor).

Acid ibandronic Sandoz este un medicament care contine substanta activa acid ibandronic. El este disponibil sub forma de comprimate albe (50 mg).

Acid ibandronic Sandoz este un medicament "generic". Aceasta înseamna ca Acid ibandronic Sandoz este similar cu un "medicament de referinta" deja autorizat în Uniunea Europeana (UE). Medicamentul de referinta pentru Acid ibandronic Sandoz este Bondronat. Pentru mai multe informatii despre medicamentele generice, a se consulta documentul de întrebari si raspunsuri disponibil aici.