CALIBRUM 50 PLUS

CALIBRUM® 50 PLUS contine 13 vitamine, beta caroten, 15 minerale, Ginko biloba si ginseng (extract de Ginseng).

Multivitamine cu minerale, ginseng si Ginko biloba

Supliment alimentar

De ce vitaminele si mineralele sunt importante?

Vitaminele sunt compusi organici ce apar, precum si mineralele, in alimente. Vitaminele si mineralele sunt implicate intr-o serie de reactii biochimice importante care transforma nutrientii din alimente in energie si sunt esentiale pentru mentinerea unor numeroase functii ale corpului si pentru constructia unor tesuturi noi.

Un consum mai mare de vitamine si minerale este inregistrat in perioada de crestere, perioade epidemice, de exemplu in caz de raceala si gripa, in convalescenta, traume, dupa interventii chirurgicale, perioade cu probleme psihice sau mentale sau in cazul celor ce locuiesc in orase. Atunci cand sunt utilizate vitaminele si mineralele, organismul este in general mai puternic. Ginseng (extract de Ginseng) este un ajutor in perioadele de slabiciune a organismului cum ar fi convalescenta, varstnici, stare de stress sau greata. Chiar si la pacientii sanatosi, senzatia de bine la nivel mental si confortul corpului este suportat si, in plus, imbunatateste abilitatea de a invata si afecteaza pozitiv starea de atentie. Polizaharidele continute de ginseng maresc rezistenta iar agentii fenolici actioneaza ca antioxidanti naturali. Ginko biloba ajuta la performanta mentala la pacientii in varsta, actionand favorabil asupra alimentarii periferice sanguine si microcirculatiei (tinitus al urechii).

Care poate fi cauza deficientei de vitamine si minerale?

- tulburari de digestie si metaboliti, in special la persoane varstnice,

- alimentare nerationala,

- o cerere crescuta de vitamine la fumatori, la femei ce utilizeaza pilule contraceptive, boli infectioase, tratamente de lunga durata, stress excesiv psihic si mental.

Compozitia produsului si dozele individuale zilnice de vitamine si minerale au fost stabilite pri studii clinice si recomandate ca fiind optime si bine dozate de profesionisti in vitamine si medici nutritionisti.

Vitamina A, beta caroten este esentiala pentru functionarea normala a vederii, ajuta la formarea si functiile pielii si mucoaselor membranare.

Vitamina C este importanta pentru formarea si mentinerea functiei conective la nivelul tesuturilor.

Vitamina E protejeaza sistemul vascular de depozitele de colesterol, reduce nivelul de colesterol si trigliceride la nivelul vaselor.

Aceste vitamine A, C, E impreuna cu mineralele de seleniu, contribuie la cresterea imunitatii primare, faciliteaza detoxifierea si eliminarea metalelor grele. Ei sunt numiti antioxidanti, care sunt necesari pentru profilaxia starilor provocate de mediul inconjurator si conditiilor de munca.

Vitamina D faciliteaza o mai buna utilizare a calciului si fosfatilor, si este necesara pentru formarea oaselor.

Vitamina K1 este importanta pentru coagularea normala a sangelui si joaca un rol important in formarea oaselor.

Vitamina B1 este importanta pentru dezvoltarea normala si functiilor creierului, muschilor, nervilor si inimii. Este suportiva in functionarea sistemului nervos.

Vitamina B2 si vitamina B6 sunt implicate in metabolisul zaharidelor, grasimi si proteine.

Vitamina B12 contribuie la formarea celulelor rosii din sange.

Biotina este importanta pentru sinteza zaharidelor si acizilor grasi.

Acidul pantotenic joaca un rol important in metabolismul grasimilor si zaharidelor.

Niacinul este implicat in metabolismul pielii.

Acidul folic este important in formarea celulelor rosii din sange.

Calciul este o piatra de temelie a oaselor si dintilor, este important pentru transmiterea impulsurilor nervoase, contractarii musculare si coagularii sangelui.

Fosforul leaga calciul, acest lucru contribuind la constructia oaselor. Este important in tulburariule formarii oaselor, de exemplu in osteoporoza.

Magneziul joaca un rol important in formarea oaselor, faciliteaza transmisia normala a impulsurilor nervoase si contractarii musculare.

Potasiul este esential pentru transmiterea impulsurilor nervoase si contractarii musculare, profilaxia tensiunii arteriale mari.

Deficientele de clor duc la caderea parului si dintilor, dezvoltarea convulsiilor si tulburari ale circulatiei sanguine.

Fierul este implicat in transferul de oxigen in celulele rosii ale sangelui, deficitul acestuia provocand anemii.

Zincul are o influenta asupra imunitatii organismului, si scurteaza procesul de vindecare mentinand functiile mentale.

Manganul ajuta la o crestere normala si dezvoltarea tesuturilor.

Cuprul este necesar in hematopoeza.

Iodul este important in corecta functionare a glandei tiroide, si ajuta de asemenea la cresterea, dezvoltarea si functionarea sistemului nervos.

Seleniul protejeaza partile substantiale ale celulelor impotriva distrugerii de cate radicalii oxigenati, protejeaza organismul de activitatile toxice ale metalelor grele, in particular cu vanadiu.

Molibdenul ajuta la cresterea normala dezvoltarea si functionarea celulelor.

Cromul ajuta la metabolismul glucozei, faciliteaza regularizarea nivelului de zahar din sange.

Boronul participa la metabolismul oaselor.

Ginko biloba este un extract din frunzele de ginko biloba si contine flavonoide si lactone terpenice. Exercita in principal urmatoarele efecte: vasodilatare in zona vaselor mici (EDRF), reologice (imbunatateste fluxul sanguin), reduce agregabilitatea trombocitelor (PAF) si eritrocitelor (de exemplu agregarea plachetelor sanguine si vasele de sange), ajuta la tonusul venos, reduce hiperpermeabilitatea capilara (de exemplu o permeabilitate mare), exercita o activitate antiedematoasa, imbunatateste utilizarea glucozei intracelulara si actioneaza de asemenea impotriva prezentei asa numitilor radicali liberi.

Ginseng (extract de Ginseng) este de ajutor mai ales in scurtarea vitalitatii reduse datorita convalescentei, varstei, stres sau greata. Intareste chiar oamenii sanatosi senzatia de stare psihica buna si confort psihic si, in plus, imbunatateste abilitatea de invatare si alerta. Polizaharidele din ginseng cresc imunitatea iar agentii fenolici actioneaza ca antioxidanti naturali.

Dozare

De obicei 1 comprimat filmat zilnic. Produsul nu este destinat copiilor sub 12 ani.

Cand nu trebuie utilizat acest produs?

Produsul Calibrum® 50 Plus este contraindicat in cazuri de hipersensibilitate cunoscuta la oricare din constituentii produsului. Cand se utilizeaza doze mai mari, rezultatele unor teste de laborator pot fi afectate (de exemplu determinarea de zahar in urina).

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Dynamisan si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Caracteristici: Supliment alimentar...
Citeste prospectul medicamentului Zinkit, supliment alimentar si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. INDICATII:...
Citeste prospectul medicamentului Viusid, plicuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Viusid...