Originar din Coreea de Sud, usturoiul negru este obtinut din usturoiul alb, prin fermentare timp de o luna in conditii optime de umiditate si temperatura. Raspandit la nivel international de aproximativ cinci ani ca si medicament, usturoiul negru este o leguma medicament, folosit atat in bucatarie, cat si ca supliment alimentar.
Proprietati usturoi negru:
- este un produs 100% natural obtinut prin procesul de fermentare,
- este bogat in zaharuri naturale si aminoacizi,
- usturoiul negru contine o cantitate dubla de antioxidanti fata de usturoiul alb,
- usturoiul negru are un gust dulce, este moale ca un jeleu si poate fi consumat ca atare,
- dupa ce il mamanci, usturoiul negru nu lasa in gura un miros neplacut.
Beneficiile usturoiului negru:
- aceasta leguma miraculoasa combate infectiile din organism,
- usturoiul negru lupta impotriva cancerului si reduce colesterolul rau,
- usturoiul negru contine S-alicisteina, substanta care ii confera efecte antimicrobiene, antibiotice si antimicotice.
Usturoiul negru se consuma crud, sub forma de ulei, dar si in mancare. Acest supliment alimentar este apreciat pentru continutul sau bogat in antioxidanti si se adauga la bauturi energizante. In Thailanda, usturoiul negru este folosit cu scopul de a creste longevitatea consumatorului. Tot usturoiul negru poate fi utilizat si la prepararea ciocolatei.
In concluzie, daca pana acum nu stiai de existenta acestei legume miraculoase, de acum incolo sigur o vei introduce in dieta proprie pentru ca este un produs natural, fara aditivi alimentari care ne protejeaza sanatatea.