CANTASTIM

Citeste prospectul medicamentului  Cantastim si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Produsul este indicat pentru stimularea capacitatii de aparare nespecifica, in cazuri de deficit imun cu diverse exprimari clinice.

Astfel, se recomanda administrarea lui inainte de interventiile chirurgicale cu risc de infectii postoperatorii, in parodontoze cronice, in unele infectii virale sau bacteriene cronice rebele la terapia uzuala (herpes, zona zoster, stafilococii cutanate etc.), in leucemii, carcinoame si sarcoame ovariene, mamare, uterine, pulmonare etc.

Prezentare: Cantastim este un extract bacterian purificat din Pseudomonas aeruginosa, cu proprietati imunomodulatoare. Este livrat in cutii cu 5 fiole a 1 ml (0,5 mg substanta activa).

Mod de actiune: Produsul stimuleaza fagocitoza si chemotactismul celulelor fagocitare, activitatea citotoxica a celulelor NK si K si a limfocitelor T, exprimarea unor receptori de membrana, sinteza si secretia unor citokine, normalizand cooperarile celulare si mecanismele de control ale raspunsului imun.

Mod de administrare: Tratamentul este diferentiat, in functie de natura bolii si de varsta. La copii pana la un an, care prezinta infectii grave, peritonite, neoplazii sau malformatii congenitale care necesita interventii chirurgicale laborioase, se administreaza pe cale subcutanata 5 injectii a 0,5 ml fiecare, la interval de 7 zile. La copiii peste un an si la adulti, se inoculeaza subcutanat cate 1 ml la interval de 7 zile, schema de administrare fiind conditionata de natura bolii astfel: in prevenirea infectiilor postoperatorii, se administreaza subcutanat 1 fiola cu 4 zile inainte de operatie si 4 fiole dupa actul chirurgical, cate o fiola la 7 zile; la pacientii cu forme grave de herpes, zona zoster, parodontoze, afectiuni afrigore repetate etc., se administreaza 10 injectii subcutanat, la interval de 7 zile fiecare (daca este cazul, la 90-120 zile de la terminarea seriei de 10 fiole, se repeta schema de administrare); in infectiile stafilococice cronice, se administreaza asociat cu vaccinul sau autovaccinul stafilococic, prin inoculare subcutanata, conform urmatoarei scheme:

Ziua 0

vaccin (autovaccin) stafilococic 0,1 ml.

Ziua a 3-a

vaccin (autovaccin) stafilococic 0,1 ml.

Ziua a 6-a

vaccin (autovaccin) stafilococic 0,2 ml.

Ziua a 7-a

Cantastim 1 ml.

Ziua a 9-a

vaccin (autovaccin) stafilococic 0,3 ml.

Ziua a 12-a

vaccin (autovaccin) stafilococic 0,4 ml.

Ziua a 14-a

Cantastim 1 ml.

Ziua a 15-a

vaccin (autovaccin) stafilococic 0,5 ml.

Ziua a 18-a

vaccin (autovaccin) stafilococic 0,6 ml.

Ziua a 21-a

Cantastim 1 ml.

Ziua a 22-a

vaccin (autovaccin) stafilococic 0,7 ml.

Ziua a 25-a

vaccin (autovaccin) stafilococic 0,8 ml.

Ziua a 28-a

Cantastim 1 ml.

Ziua a 29-a

vaccin (autovaccin) stafilococic 0,9 ml.

Ziua a 32-a

vaccin (autovaccin) stafilococic 1 ml.

Ziua a 35-a

Cantastim 1 ml.

Ziua a 38-a

vaccin (autovaccin) stafilococic 1 ml.

Ziua a 41-a

vaccin (autovaccin) stafilococic 1 ml.

Ziua a 42-a

Cantastim 1 ml.

Ziua a 44-a

vaccin (autovaccin) stafilococic 1 ml.

Ziua a 47-a

vaccin (autovaccin) stafilococic 1 ml.

Ziua a 50-a

vaccin (autovaccin) stafilococic 1 ml.

Ziua a 53-a

vaccin (autovaccin) stafilococic 1 ml.

Daca este necesar, seria de inoculari se poate repeta dupa o pauza de 90-120 zile. In leucemii cronice sau tumori maligne cu diferite localizari, produsul se poate administra in asociere cu radioterapia si/sau chimioterapia. Se administreaza subcutanat 10 fiole la interval de 7 zile, cu repetarea seriei de injectii dupa 90-120 zile.

Contraindicatii: Produsul nu este alergizant si nu are contraindicatii. Poate fi administrat concomitent cu alti agenti terapeutici.

Reactii adverse: La unii pacienti pot aparea dupa inoculare: congestie si tumefactie la locul inocularii, cresterea temperaturii corporale, frisoane, stare de somnolenta, dureri de cap. Aceste reactii pot fi observabile la 3-24 ore de la inoculare si pot persista pana la 24-48 ore. Aparitia acestor reactii secundare tranzitorii nu impune oprirea tratamentului.

Conditii de pastrare: Produsul se pastreaza la temperaturi intre +5 - +10 grade Celsius si se agita energic inainte de intrebuintare. Termen de valabilitate: 2 ani.

Producator: Institutul Cantacuzino

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...