CIPRALEX, comprimate filmate

Citeste prospectul medicamentului  Cipralex, comprimate filmate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Tratamentul episoadelor de depresie majora. Tratamentul tulburarilor de panica insotite sau nu de agorafobie.

CIPRALEX 5 mg comprimate filmate

CIPRALEX 10 mg comprimate filmate

CIPRALEX 15 mg comprimate filmate

CIPRALEX 20 mg comprimate filmate

2. COMPOZITIA CALITATIVA SI CANTITATIVA

Cipralex 5 mg: fiecare comprimat filmat contine escitalopram 5 mg (sub forma de oxalat). Cipralex 10 mg: fiecare comprimat filmat contine escitalopram 10 mg (sub forma de oxalat). Cipralex 15 mg: fiecare comprimat filmat contine escitalopram 15 mg (sub forma de oxalat). Cipralex 20 mg: fiecare comprimat filmat contine escitalopram 20 mg (sub forma de oxalat).

Pentru lista tuturor excipientilor, vezi pct. 6.1.

3. FORMA FARMACEUTICA

Comprimate filmate.

Cipralex 5 mg: comprimate filmate rotunde, albe, biconvexe, marcate pe o fata cu "EK".

Cipralex 10 mg: comprimate filmate, albe, ovale, cu sant median si marcate cu literele "E"s.i "L" pe

una din fete, pe fiecare din jumatatile despartite de santul median.

Cipralex 15 mg: comprimate filmate, albe, ovale, cu sant median si marcate cu literele "E"s.i "M" pe una din fete, pe fiecare din jumatatile despartite de santul median.

Cipralex 20 mg: comprimate filmate, albe, ovale, cu sant median si marcate cu literele "E"s.i "N" pe una din fete, pe fiecare din jumatatile despartite de santul median.

Comprimatele filmate a 10, 15 si 20 mg pot fi divizate in doua parti egale.

4. DATE CLINICE

4.1 Indicatii terapeutice

Tratamentul episoadelor de depresie majora. Tratamentul tulburarilor de panica insotite sau nu de agorafobie. Tratamentul tulburarilor de anxietate sociala (fobia sociala). Tratamentul tulburarilor de anxietate generalizata. Tratamentul tulburarilor obsesiv-compulsive.

4.2 Doze si mod de administrare

Nu a fost demonstrata siguranta in administrarea unor doze zilnice mai mari de 20 mg. Cipralex se administreaza in doza zilnica unica si poate fi administrat cu sau fara alimente.

Episoade de depresie majora

Doza obisnuita este de 10 mg o data pe zi. In functie de raspunsul individual al pacientului, doza poate fi crescuta la maximum 20 mg pe zi.

In general, sunt necesare 2-4 saptamani pentru a se obtine un raspuns antidepresiv. Dupa ce simptomele dispar, este necesara continuarea tratamentului o perioada de cel putin 6 luni pentru consolidarea raspunsului.

Tulburari de panica insotite sau nu de agorafobie

Se recomanda o doza initiala de 5 mg escitalopram pentru prima saptamana inainte de a se creste doza la 10 mg pe zi. Doza poate fi crescuta ulterior pana la maximum 20 mg pe zi, in functie de raspunsul individual al pacientului.

Eficacitatea maxima se obtine dupa aproximativ 3 luni. Tratamentul dureaza cateva luni. Tulburari de anxietate sociala

Doza recomandata este de 10 mg o data pe zi. De obicei, sunt necesare 2 - 4 saptamani pentru a se obtine ameliorarea simptomatologiei.

In functie de raspunsul individual, doza poate fi ulterior redusa la 5 mg sau crescuta la maximum 20 mg.

Tulburarile de anxietate sociala constituie o afectiune cu evolutie cronica si se recomanda tratament timp de 12 saptamani pentru consolidarea raspunsului. Tratamentul pe termen lung la cei care au raspuns la terapie a fost studiat timp de 6 luni si poate fi luat in considerare pentru fiecare pacient in parte, pentru a preveni recaderile; beneficiile tratamentului trebuie reevaluate la intervale regulate.

Tulburarile de anxietate sociala constituie o terminologie de diagnostic bine definita a unei afectiuni specifice, care nu trebuie confundata cu o atitudine excesiv de rezervata. Farmacoterapia este indicata numai daca tulburarile interfera semnificativ cu activitatea profesionala si sociala.

Nu a fost evaluat locul acestui tratament comparativ cu terapia comportamentala cognitiva. Farmacoterapia este o parte din strategia terapeutica generala.

Tulburari de anxietate generalizata

Doza initiala este de 10 mg o data pe zi. In functie de raspunsul individual al pacientului, doza poate fi crescuta la maximum 20 mg pe zi.

Tratamentul pe termen lung al celor care au raspuns la terapie a fost studiat cel putin 6 luni la pacienti carora li s-au administrat 20 mg pe zi. Beneficiile tratamentului si doza trebuie reevaluate la intervale regulate (vezi pct. 5.1).

Tulburari obsesiv-compulsive (TOC)

Doza initiala este de 10 mg o data pe zi. In functie de raspunsul individual al pacientului, doza poate fi crescuta la maximum 20 mg pe zi.

Avand in vedere ca TOC este o afectiune cronica, pacientii trebuie sa fie tratati o perioada suficienta pentru a se asigura ca nu mai prezinta simptomatologie.

Beneficiile tratamentului si doza trebuie reevaluate la intervale regulate (vezi pct. 5.1). Pacienti varstnici (cu varsta >65 ani)

Trebuie luate in considerare un tratament initial cu jumatate din doza recomandata uzual si o doza maxima mai mica (vezi pct. 5.2).

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Venlafaxina Actavis, comprimate filmate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Prozac si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii terapeutice: Depresie:...
Citeste prospectul medicamentului Fluran, capsule si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Depresie:...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare