COLBIOCIN, solutie oftalmologica

Citeste prospectul medicamentului  COLBIOCIN, solutie oftalmologica si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Se recomanda în tratamentul conjunctivitelor acute, catarale, purulente si cele cu bacili Morax-Axenfeld, blefaritelor ulceroase, blefaro-conjunctivitelor, ulcerelor corneene septice, keratitelor ulceroase, kerato-hipopion, keratita disciforma, dacriocistita.

Contraindicatii:

Colbiocin este contraindicat la pacientii care prezinta hipersensibilitate la oricare dintre componentele sale.

Precautii:

Utilizarea topica indelungata de antibiotice poate induce aparitia de germeni rezistenti. Daca apar reactii de hipersensibilitate sau daca nu s-au obtinut rezultate terapeutice semnificative dupa o perioada relativ scurta de tratament, se recomanda intreruperea tratamentului si inlocuirea sa cu unul adecvat. S-au semnalat cateva cazuri de hipoplazie medulara osoasa dupa utilizarea topica indelungata a Cloramfenicolului. De aceea produsul trebuie utilizat pe perioade scurte de timp, respectand indicatiile medicului. La femei in timpul sarcinii si la copii produsul trebuie administrat doar in caz de reala nevoie si sub strict control medical. Colirul pregatit pentru intrebuintare trebuie consumat in 10 zile si trebuie pastrat la rece, ferit de lumina. Modificarile de culoare care pot aparea, atat la pulbere cat si la colirul ce a fost preparat, nu influenteaza activitatea terapeutica a produsului, care ramane valabila pe toata perioada inscrisa pe ambalaj. Produsul poate fi toxic daca este ingerat accidental sau daca este utilizat in doze mari un timp indelungat. De aceea nu trebuie lasat la indemana copiilor. Colirul contine sulfit de sodiu: aceasta substanta poate produce la persoane sensibile, si in special la astmatici, reactii de tip alergic si crize astmatice grave.

Pagina 1/4

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare