CRIXIVANŽ 400 mg , capsule

Citeste prospectul medicamentului  CRIXIVAN® 400 mg , capsule si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii terapeutice: Crixivan este indicat in asociere cu analogi nucleozidici antiretrovirali pentru tratamentul pacientilor adulti infectati cu HIV-1 ce prezinta stare de imunodeficienta avansata sau progresiva.

Asocierea cu zidovudina, zidovudina/didanozina sau zidovudina/lamivudina reduce ncarcarea virala din ser si creste numarul celulelor CD4. Analiza preliminara a studiilor anterioare si a celor in curs de desfasurare indica faptul ca indinavir incetineste evolutia acestei afectiuni. Sunt in curs de desfasurare studii clinice ce urmaresc confirmarea beneficiilor clinice ale indinavir. Pentru rezultatele farmacodinamice (vezi "Proprietati farmacodinamice").

Compozitia calitativa si cantitativa: Crixivan - capsule de 400 mg-contine 500 mg de indinavir sulfat corespunzator la 400 mg de indinavir.

Forma farmaceutica: Capsule.

Posologie si mod de administrare: Doza recomandata/priza de Crixivan este de 800 mg, administrata oral la fiecare 8 ore. Crixivan trebuie folosit in asociere cu alti agenti antiretrovirali (de ex., analogi nucleozidici). Capsulele trebuie inghitite intregi. Deoarece Crixivan trebuie administrat la intervale de 8 ore, se impune stabilirea unei scheme de administrare convenabila pentru pacient. Pentru o absorbtie optima, Crixivan trebuie administrat fara alimente insa cu apa, cu 1 ora inainte de masa sau cu 2 ore dupa masa. Ca alternativa, Crixivan poate fi administrat cu o masa usoara, cu continut redus in grasimi. Pentru a asigura o hidratare adecvata, se recomanda ca in decursul a 24 de ore, pacientul sa consume cel putin 1,5 litri de lichide. In cazul administrarii concomitente de ketoconazol, se va lua in considerare reducerea dozei de Crixivan la 600 mg la fiecare 8 ore datorita cresterii concentratiei plasmatice de indinavir.

Pagina 1/18

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Invirase si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Invirase va...
Indicatii Retrovir: preparate orale, sunt indicate pentru tratamentul pacientilor cu infectie cu virusul imunodeficientei umane dobandite (HIV)...
Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare