Cayston, pulbere

Cayston este un medicament constand dintr-o pulbere si un solvent reconstituite într-o solutie de inhalat prin nebulizator.

Acesta contine substanta activa aztreonam.

Pentru ce se utilizeaza Cayston?

Cayston este utilizat pentru supresia infectiilor pulmonare cronice (pe termen lung) determinate de bacterii P. aeruginosa la pacienti adulti cu fibroza chistica. Fibroza chistica este o boala ereditara care afecteaza celulele din plamani si glandele din intestin si pancreas ce secreta lichide precum mucus si sucuri digestive.

Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Cayston?

Cayston se va utiliza cu un nebulizator (un aparat special care transforma solutia intr-un aerosol pe care pacientul il poate inhala). Doza recomandata de Cayston este de 75 mg administrata de trei ori pe zi timp de patru saptamani. Dozele trebuie administrate la un interval de cel putin patru ore. Inaintea fiecarei doze de Cayston trebuie utilizat un bronhodilatator (un medicament care dilata caile respiratorii din plamani). Daca medicul considera ca este necesar tratamentul suplimentar cu Cayston dupa primul ciclu, se recomanda un interval de cel putin alte patru saptamani inaintea oricarui tratament suplimentar cu Cayston.

Pagina 1/5

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare