ChondroCelect

Citeste prospectul medicamentului  Chondro Celect si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Chondro Celect este o suspensie de implantat care contine celule cartilaginoase.

ChondroCelect este un tip de medicament de terapie avansata numit " produs realizat prin ingineria tesuturilor". Acesta este un tip de medicament care contine celule sau tesuturi care au fost manipulate astfel incat sa poata fi utilizate pentru a repara, regenera sau inlocui tesuturi.

Pentru ce se utilizeaza ChondroCelect ?

ChondroCelect se utilizeaza la adulti pentru a repara cartilajul distrus de la nivelul genunchiului. Se utilizeaza atunci cand in cartilajul condilului femural (capatul de jos al osului coapsei) exista un singur defect care cauzeaza simptome.

Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza ChondroCelect ?

ChondroCelect este un medicament care se prepara special pentru fiecare pacient in parte si se poate utiliza numai pentru a trata pacientul pentru care a fost preparat.

ChondroCelect trebuie administrat in spital de catre un chirurg calificat. Mai intai se efectueaza o biopsie (prelevarea unei mici probe) din cartilajul genunchiului pacientului. Celulele cartilaginoase sunt apoi cultivate si inmultite in laborator pentru a furniza suficiente celule pentru prepararea unei suspensii celulare care sa poata fi utilizata in tratarea cartilajului defect. In timpul operatiei la genunchi, suspensia se introduce in defectul cartilajului genunchiului. O membrana biologica se aplica apoi ca sigiliu pentru a fixa celulele pe durata repararii cartilajului.

Pagina 1/5

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare