Cimetidina

Citeste prospectul medicamentului  ACimetidina si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

COMPOZITIE:

Capsule operculate continand 200mg cimetidina.

ACTIUNE TERAPEUTICA:

Cimetidina apartine clasei de agenti farmacologici care inhiba actiunea histaminei la nivelul receptorilor histaminici H2. Cimetidina inhiba secretia acidului gastric bazala sau stimulata si diminueaza producerea de pepsina.

INDICATII:

Cimetidina este indicata in tratamentul afectiunilor care necesita in special o reducere a secretiilor de acid gastric, ulceratii ale mucoasei gastroduodenale, ulcer duodenal, ulcer gastric benign, ulcer recidivant, ulcer peptic post-chirurgical, ulcere medicamentoase, stomac iritabil prin hiperaciditate, esofagite, hemoragii rezultate din ulceratii sau eroziuni esofagiene, gastrice sau duodenale, prevenirea hemoragiilor digestive inalte la bolnavii cu mare risc, sindromul Zollinger-Ellison.

REACTII ADVERSE:

S-au observat in cursul tratamentului cateva tulburari usoare tranzitorii ca diaree, dureri musculare, eruptii cutanate. Pe plan biologic cativa pacienti au prezentat o ridicare a nivelului transaminazelor serice, a creatininei. Dureri pectorale la pacientii varstnici sau la bolnavii in stare grava, stari confuzionale, obnubilare care dispar in 24 de ore dupa oprirea tratamentului, cazuri rare de hepatita, de pancreatite, nefrite interstitiale, complet reversibile la incetarea tratamentului, agranulocitoza, foarte rare cazuri de anemie aplastica.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare