Clopidogrel Mylan

Citeste prospectul medicamentului  Clopidogrel Mylan si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Clopidogrel Mylan se utilizeaza la adulti pentru prevenirea evenimentelor aterotrombotice (probleme cauzate de cheaguri de sange si de rigidizarea arterelor).

Clopidogrel Mylan este un medicament care contine substanta activa clopidogrel. Este disponibil sub forma de comprimate rotunde, de culoare roz (75 mg).

Clopidogrel Mylan este un "medicament generic". Aceasta înseamna ca Clopidogrel Mylan este similar cu "medicamentul de referinta" deja autorizat în Uniunea Europeana (UE), denumit Plavix. Pentru mai multe informatii despre medicamentele generice, a se vedea documentul de întrebari si raspunsuri disponibil aici.

Pentru ce se utilizeaza Clopidogrel Mylan?

Clopidogrel Mylan se utilizeaza la adulti pentru prevenirea evenimentelor aterotrombotice (probleme cauzate de cheaguri de sange si de rigidizarea arterelor). Clopidogrel Mylan poate fi administrat urmatoarelor grupe de pacienti:

• pacienti care au avut recent un infarct miocardic (criza de inima). Tratamentul cu Clopidogrel Mylan poate fi început la cateva zile si pana la 35 de zile dupa criza de inima;

• pacienti care au avut recent un accident vascular cerebral ischemic (un atac cerebral cauzat de irigarea insuficienta a unei parti a creierului). Tratamentul cu Clopidogrel Mylan poate fi început în perioada cuprinsa între sapte zile si sase luni dupa atacul cerebral;

• pacienti cu boala arteriala periferica (probleme cu fluxul sanguin în artere).

Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Clopidogrel Mylan?

Doza standard de Clopidogrel Mylan este de un comprimat de 75 mg o data pe zi, luat cu sau fara alimente.

Cum actioneaza Clopidogrel Mylan?

Substanta activa din Clopidogrel Mylan, clopidogrelul, este un inhibitor de agregare plachetara. Aceasta înseamna ca ajuta la prevenirea formarii cheagurilor de sange. Cheagurile de sange se formeaza prin agregarea (lipirea) unor celule speciale din sange, numite trombocite (plachete sanguine). Clopidogrelul opreste agregarea plachetara prin blocarea legarii unei substante numite ADP de un receptor special care se gaseste la suprafata trombocitelor. Acesta împiedica trombocitele sa devina "lipicioase", reducand riscul de formare a cheagurilor de sange, prevenind astfel o alta criza de inima sau un alt atac cerebral.

Cum a fost studiat Clopidogrel Mylan?

Dat fiind ca Clopidogrel Mylan este un medicament generic, studiile s-au limitat la teste care sa demonstreze ca este bioechivalent cu medicamentul de referinta, Plavix. Doua medicamente sunt considerate bioechivalente daca produc aceleasi niveluri de substanta activa în organism.

Care sunt beneficiile si riscurile asociate cu Clopidogrel Mylan?

Dat fiind ca Clopidogrel Mylan este un medicament generic si este bioechivalent cu medicamentul de referinta, se considera ca beneficiile si riscurile sale sunt aceleasi cu cele ale medicamentului de referinta.

De ce a fost aprobat Clopidogrel Mylan?

Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a concluzionat ca, în conformitate cu cerintele UE, s-a demonstrat ca Clopidogrel Mylan are o calitate comparabila si ca este bioechivalent cu Plavix. Prin urmare, punctul de vedere al CHMP a fost ca, la fel ca si în cazul Plavix, beneficiile sunt superioare riscurilor identificate. Comitetul a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru Clopidogrel Mylan.

Alte informatii despre Clopidogrel Mylan:

Comisia Europeana a acordat Mylan S.A.S o autorizatie de introducere pe piata pentru Clopidogrel Mylan, valabila pe întreg teritoriul UE, la 21 septembrie 2009.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data în 07-2009

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare