Conbriza

Citeste prospectul medicamentului  Conbriza si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Conbriza se utilizeaza in tratamentul osteoporozei (o boala care fragilizeaza oasele) la femeile aflate in postmenopauza.

Se utilizeaza la femei cu risc de fracturi (ruperea oaselor). S-a demonstrat ca Conbriza reduce semnificativ fracturile vertebrale, dar nu si pe cele de sold. Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Compozitie

Conbriza este un medicament care contine substanta activa bazedoxifen. Este disponibil sub forma de comprimate albe asemanatoare unei capsule (20 mg).

Actiune terapeutica

Osteoporoza apare in momentul in care nu se mai formeaza suficient os nou pentru a inlocui osul distrus in mod natural. Treptat, oasele devin subtiri si fragile, fiind mai predispuse la rupere (fracturare). Osteoporoza este mai frecventa la femei dupa menopauza, cand nivelul estrogenului, hormonul feminin, scade: estrogenul incetineste procesul de distrugere a osului si scade probabilitatea fracturilor osoase. Substanta activa din Conbriza, bazedoxifenul, este un modulator selectiv al receptorului de estrogen (MSRE). Bazedoxifenul actioneaza ca "agonist" al receptorului de estrogen (o substanta care stimuleaza receptorul de estrogen) in anumite tesuturi din organism. Bazedoxifenul are acelasi efect asupra oaselor ca estrogenul.

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Tridin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Osteoporoza primara. ...
Citeste prospectul medicamentului Sedron 70 mg, comprimate filmate si afla pentru ce este indicat si cum se...
Citeste prospectul medicamentului Protelos si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Protelos este un...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare