DIANE - 35 , contraceptive orale

Citeste prospectul medicamentului Diane-35, contraceptive orale si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Manifestari de adrogenizare la femei precum: acneea, in special formele manifeste si cele insotite de seboree sau inflamatii si formare de noduli (acnee papulo-pustuloasa si acnee nodulo-chistica), formele usoare de hirsutism, alopecia androgena.

Cu acest tratament se obtine si o contraceptie pe cale orala. Ca atare, nu mai sunt necesare alte masuri de contraceptie hormonala sau de alta natura.

Actiune terapeutica: Produs cu actiune antiandrogena si contraceptiva.

Compozitie: 1 drajeu contine 2 mg cyproteron acetat si 0,035 mg etinilestradiol.

Actiune: Cyproteronul acetat continut in Diane - 35 inhiba actiunea hormonilor masculini (androgeni) care sunt produsi si in organismul femeii (ovar, suprarenala). In cursul administrarii de Diane - 35 se reduce functia glandelor sebacee care au un rol important in aparitia acneei si seboreei. Dupa 3-4 luni de tratament, focarele de acnee se vindeca. Parul si pielea exagerat de grase redevin normale, in general chiar mai repede si se reduce caderea parului. In manifestarile usoare de hirsutism, acestea vor ceda dupa mai multe luni de tratament.

Contraindicatii: Sarcina si alaptarea, tulburarile hepatice grave, in antecedente sau existenta unor tumori hepatice, antecedente de icter idiopatic de sarcina, de herpes sau prurit grav in timpul sarcinii. Sindromul Dubin-Johnson si Rotor. Existenta sau antecedente tromboembolice, carcinomul mamar sau de endometru (chiar tratat), diabet grav cu modificari vasculare. Tulburarile de metabolism lipidic, forme grave de hipertensiune, otoscleroza cu inrautatirea starii in cursul sarcinilor anterioare. Motive pentru oprirea tratamentului sunt: cefalee ce se manifesta pentru prima data sub forma de migrena sau cu o frecventa neobisnuita, tulburari senzoriale si in special tulburari acute de vedere, primele simptome de tromboflebita sau tromboembolie, inainte de o operatie planificata (cu 6 saptamani inainte), imobilizare prelungita (de ex. dupa accidente), aparitia unui icter, in caz de hepatita anicterica, de prurit generalizat, cresterea frecventei acceselor epileptice, cresterea semnificativa a tensiunii arteriale.

Reactii secundare: In cazuri rare, tensiune mamara, jena gastrica, greturi, cefalee, modificarea libidoului, stare de deprimare, cloasma, sangerari intermenstruale; este posibil un risc crescut de boala tromboembolica. In urmatoarele situatii este necesara o supraveghere medicala mai atenta: diabet, hipertensiune arteriala, varice, flebita, otoscleroza, scleroza multipla, epilepsie, coree, porfirie intermitenta sau tetanie latenta. De asemenea femeile peste 40 de ani trebuie supravegheate in mod deosebit. Atentie: femeile peste 30 ani ar trebui sa nu fumeze daca li se administreaza un tratament hormonal asemanator cu Diane-35.

Precautii: Este posibila o reducere a eficientei actiunii preparatului prin grabirea metabolizarii acestuia datorita unor inductori enzimatici, ca de ex. prin barbiturice, rifampicina, antiepileptice (ca Barbexaclon, Carbamazepin, Phenytoin, Primidon) ca si prin distrugerea florei intestinale prin antibiotice (de ex. ampicilina). Este de asemenea posibila o influentare a tolerantei la glucoza. Recomandari: Brosurile de specialitate contin informatii si recomandari detaliate, intre altele, despre urmatoarele teme: necesitatea cotrolului ginecologic si a celui medical general; problematica tumorilor hepatice, posibilitatea unor efecte asupra nou-nascutilor de sex masculin in legatura cu posibile actiuni teratogene, influenta asupra functiei suprarenale si tiroidiene.

Recomandari speciale: Combinatia Androcur/Diane. In cazuri severe de androgenizare Diane - 35 se poate asocia cu Androcur 1 tableta de cate 50 mg x 2 pe zi ( = 100 mg) in decursul primelor 10 zile de administrare a produsului Diane - 35. O data cu ameliorarea starii clinice, doza zilnica de Androcur se poate reduce la 1 tableta ( = 50 mg) sau 1/2 tableta ( = 25 mg) pe zi. Asocierea cu Diane - 35 ramane insa in continuare neschimbata.

Mod de administrare: 1 drajeu pe zi incepand din prima zi a ciclului, timp de 21 de zile, apoi dupa 7 zile de pauza, in continuare 21 zile cate 1 drajeu pe zi, alte 7 zile de pauza si asa mai departe.

Forma de prezentare: Cutii continand folii cu 21 drajeuri.

Producator: Schering AG

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...