DaTSCAN 74 MBq/ml, solutie injectabila

Citeste prospectul medicamentului DaTSCAN 74 MBq/ml, solutie injectabila  si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

DaTSCAN contine Ioflupan (I), care este folosit pentru a facilita observarea (diagnosticul) unor tulburari la nivelul creierului.

El apartine unui grup de medicamente denumite "radiofarmaceutice", care au un nivel mic de radioactivitate.

Cand un radiofarmaceutic este injectat, acesta se concentreaza intr-un anumit organ sau intr-o anumita zona a corpului pentru scurt timp.

Deoarece contine o cantitate mica de radioactivitate, el poate fi detectat din afara organismului cu ajutorul unor camere speciale.

Astfel poate fi captata o imagine speciala, denumita imagine scanata. Aceasta imagine scanata arata exact unde este radioactivitatea in interiorul organului si in organism. Aceasta poate furniza medicului informatii importante despre modul in care functioneaza organul respectiv.

Dupa injectare, DaTSCAN este transportat de sange in intregul organism si se concentreaza intr-o mica zona din creierul dumneavoastra. Modificarile acestei zone a creierului apar in:

Pagina 1/9

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare