Dermozol gel

Citeste prospectul medicamentului  Dermozol gelsi afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Dermozol gel este un gent antifungic cu spectru larg.

Compozitie:

100 g gel contin: Nitrat de miconazol 2 g

Excipienti: ulei de ricin hidrogenat (polioxil 40), polietilenglicol 400, carbomer, trietanolamina, metabisulfit de sodiu, clorura de benzalconiu, apa purificata.

Grupa farmacoterapeutica: preparate de uz dermatologic, antifungice locale, derivati de imidazol si triazol.

Indicatii terapeutice:

* Micoze ale pliurilor cutanate: intertrigo submamar, interdigital, etc.

* Micoze unghiale: onixis, perionixis.

* Dermatofitii ale pielii glabre.

* Intertrigo genital si crural.

* Pitiriazis versicolor.

* Eritrasma.

* Dermoepidermite infectioase provocate de bacterii gram-pozitiv.

Contraindicatii: Hipersensibilitate la miconazol, la alti derivati de imidazol sau la oricare dintre excipientii produsului.

Precautii:

* In timpul tratamentului cu DERMOZOL se recomanda evitarea contactului cu ochii.

* Trebuie evitata utilizarea sapunurilor cu pH acid, deoarece acestea favorizeaza multiplicarea Candida. Aplicarea pe leziuni cutanate sau pe suprafata mare poate determina efecte sistemice,datorita cresterii absorbtiei.

Interactiuni:Pina in prezent nu se cunosc.

Doze si mod de administrare:

* Micoze ale pliurilor cutanate, dermatofitii ale pielii glabre, intertrigo genital si crural, pitiriazis versicolor, eritrasma, dermoepidermite infectioase . La nivelul regiunii afectate se aplica o mica cantitate de gel si se maseaza usor, pina la absorbtia cutanata completa.Gelul se aplica de 2 ori pe zi, zilnic, pina la vindecare.

* Micoze unghiale. Gelul se aplica o data pe zi la nivelul unghiei afectate; dupa aplicare, zona respectiva se acopera cu pansament ocluziv.

* Unghiile trebuie taiate scurt, la intervale regulate, iar tratamentul cu DERMAZOL trebuie continuat pina la cresterea unghiei sanatoase.

Reactii adverse: Datorita absorbtiei sistemice foarte mici, in timpul tratamentului cu DERMAZOL nu exista risc de reactii adverse sistemice. In timpul utilizarii DERMAZOL pot sa apara reactii cutanate locale, cum sunt senzatie de arsura, rareori prurit si eritem, care de regula nu necesita intreruperea tratamentului.

Ambalaj: Cutie cu un tub a 15 g gel

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Zalain, crema si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Tratamentul...
Citeste prospectul medicamentului Travogen si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Micoze superficiale...
Citeste prospectul medicamentului Clotrimazol si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. INDICATII TERAPEUTICE: Clotrimazolul...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare