DuoCover

DuoCover este un medicament care contine doua substante active, clopidogrel si acid acetilsalicilic (cunoscut si sub numele de aspirina).

Prospect medicament DuoCover: Acesta este disponibil sub forma de comprimate ovale care contin 75 mg clopidogrel, fie cu 75 mg (culoare galbena), fie cu 100 mg acid acetilsalicilic (culoare roz).

Pentru ce se utilizeaza DuoCover?

DuoCover este utilizat pentru prevenirea evenimentelor aterotrombotice (probleme cauzate de cheaguri de sange si rigidizarea arterelor), cum ar fi un atac de cord, la adultii care iau deja clopidogrel in asociere cu acid acetilsalicilic. Acesta se poate utiliza la urmatoarele grupe de pacienti care au o afectiune numita "sindrom coronarian acut":

- pacienti cu "angina instabila" (un tip de durere in piept severa) sau infarct miocardic (atac de cord) fara "supradenivelare de segment ST" (o indicatie anormala pe EKG sau electrocardiograma), inclusiv la pacientii care au un stent (un tub scurt) implantat intr-o artera pentru a preveni inchiderea acesteia;

- pacienti tratati pentru atac de cord cu supradenivelare de segment ST, cand medicul considera ca acestia ar beneficia de pe urma tratamentului trombolitic (tratament pentru dizolvarea cheagurilor de sange).

Pagina 1/5

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Thrombo Ass® Comprimate filmate de 50mg si 100mg si afla pentru ce este indicat...
Citeste prospectul medicamentului Nu-Seals 75 si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Acidul...
Medicamentele pe care le iei iti fac mai mult bine sau mai mult rau? E genul de...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare