Dysport, flacon injectabil

Citeste prospectul medicamentului  Dysport, flacon injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Blefarospasm (contractii anormale ale muschilor pleoapei), hemispasm facial (spasm care afecteaza o jumatate a fetei), torticolis spasmodic (miscari anormale ale gatului, in rotatie sau in extensie).

Atentie! Acest medicament nu se utilizeaza in cazul: miastenie (maladie ce antreneaza o oboseala musculara rapida in timpul miscarii). In caz de indoiala este obligatoriu sa cereti avizul medicului dumneavoastra.

Compozitie

Toxina botulinica tip A: 12,5 ng (500 unitati Speywood) pe flacon. Solutie de albumina serica umana, lactoza.

Mod de administrare

Dozele variaza si trebuie sa fie adaptate fiecarui pacient si patologiei tratate. In caz de blefarospasm, doza de atac recomandata este de 120 unitati, pentru fiecare ochi. Aceasta doza poate fi frecvent redusa la 80 unitati pentru injectiile ulterioare.

In caz de hemispasm, doza initiala recomandata este de 20 unitati pentru fiecare loc injectat.

In caz de torticolis, doza initiala recomandata este de 500 unitati, repartizare pe muschii cei mai activi. Doza maxima nu trebuie sa depaseasca niciodata 1 000 unitati. Cale parenterala (subcutanata sau intramusculara). Pentru obtinerea de Dysport 500 unitati Speywood, liofilizat, se utilizeaza o solutie injectabila de clorura de sodiu 0,9%.

Dilutia este in functie de patologia tratata: 1 flacon in 2,5 ml (reprezentand 200 unitati pe ml) in caz de blefarospasm sau hemispasm facial; 1 flacon in 1 ml (reprezentand 500 unitati pe ml) in caz de torticolis spasmodic. Un interval de minim 2 luni intre 2 serii de injectii trebuie respectat. Acest interval trebuie adaptat la starea clinica si va fi in functie de reaparitia simptomelor.

Precautii

Atentionati medicul dumneavoastra in caz de antecedente de atacuri de origine nervoasa ale fetei (paralizie faciala, poliradiculonevrite), persoane in varsta de peste 70 ani, tratamente anterioare cu toxina botulinica tip A. Securitatea si eficacitatea Dysport 500 unitati Speywood nu au fost inca studiate la copil. In caz de indoiala, este obligatoriu avizul medicului dumneavoastra.

Observatii speciale: Acest medicament trebuie sa fie administrat doar de medici specialisti (neurologi, oftalmologi, ORL-isti).

Interactiuni medicamentoase si alte interactiuni

Pentru a evita eventualele interactiuni cu alte medicamente si mai ales cu derivati de curara si aminoglicozide, trebuie sa mentionati medicului dumneavoastra, in mod sistematic, orice alt tratament medical in curs.

Sarcina si alaptare

Este obligatoriu sa preveniti medicul dumneavoastra, in caz de sarcina sau alaptare.

Supradozare

Doze locale excesive de toxina botulinica pot provoca, prin difuzare, efecte secundare locale (vezi: Efecte secundare).

Reactii adverse

Administrarea acestui medicament poate determina efecte secundare locale si tranzitorii: caderea pleoapei, diplopie, uscaciune oculara, lacrimare, pleoape umflate, disconfort de deglutitie sau a vocii, fotofobie (sensibilitate excesiva la lumina), inflamarea corneei, posibil caderea comisurilor buzelor, scaderea fortei muschilor gatului. Semnalati medicului dumneavoastra orice alt efect nedorit sau jenant, care nu apare mentionat in acest prospect.

Conservare: A nu se depasi data limita de utilizare, care figureaza pe ambalajul exterior.

Precautii speciale de pastrare

A se pastra la o temperatura intre +2 grade C si +8 grade C (la frigider) si sa se utilizeze pana in 4 ore de la formarea solutiei de injectat. Aceasta solutie nu trebuie congelata.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...