Episindan

Citeste prospectul medicamentului Episindan si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Clorhidratul de epirubicin si-a demonstrat capacitatea de a induce raspuns obiectiv intr-un spectru larg de maladii neoplazice: carcinom mamar, carcinom ovarian, de plaman, gastric, hepatic, pancreatic si carcinom sigmo-rectal, carcinom de cap si gat, limfom non-Hodgkin si boala Hodgkin, sarcom de tesut moale si oase, leucemie acuta si multiple mieloame.

Contraindicatii:

Clorhidratul de epirubicin este contraindicat la pacientii cu mielodepresie marcata provocata de tratamentul cu alte antitumorale sau de radioterapie si la acei pacienti tratati cu alte antracicline ca doxorubicina sau daunorubicina in doza cumulativa maxima. Clorhidratul de epirubicin este contraindicat in egala masura pacientilor cu afectiuni cardiace si pacientilor cu antecedente de tulburari cardiace. Clorhidratul de epirubicin este contraindicat si in caz de hipersensibilitate la parahidroxibenzoat.

Precautii:

In timpul primei cure de tratament cu Episindan, se impune o supraveghere atenta si repetata a pacientului. Este necesara efectuarea frecventa a hemoleucogramei. Leucopenia observata la aplicarea schemelor obisnuite de dozare este de regula tranzitorie; ea este maxima intre ziua a 10-a si a 14-a de la inceperea tratamentului si revine la valori normale in ziua a 21-a. Activitatea functionala hepatica va fi controlata inainte si in timpul tratamentului prin examene obisnuite de laborator (SGOT, SGPT, fosfataza alcalina, bilirubina, BSP). Insuficienta cardiaca poate aparea chiar dupa cateva saptamani de la terminarea tratamentului si, in unele cazuri, poate sa nu raspunda la medicatia clasica. Riscul potential al cardiotoxicitatii poate sa creasca la pacientii care, concomitent sau in prealabil, au fost iradiati in zona mediastino-pericardica.

Pagina 1/5

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare